Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ

Συνεχίζοντας τις συντονισμένες δράσεις για την τουριστική προβολή της Χαλκιδικής στις Σκανδιναβικές χώρες, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής απευθύνθηκε για τρίτη φορά στο ταξιδιωτικό κοινό της Δανίας, με τη συμμετοχή του στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Ferie For Alle” που πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως και τις 26 Φεβρουαρίου 2019, στο Χέρνινγκ της Δανίας και την οποία επισκέφθηκαν πάνω από 56.000 επισκέπτες.

Ως συνεκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), στο περίπτερο Hall M, Stand 9810, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής υποδέχθηκε το κοινό της “Ferie For Alle” στο εκθεσιακό κέντρο MCH, προβάλλοντας τα μοναδικά πλεονεκτήματα των επιμέρους προορισμών της Χαλκιδικής, και εστιάζοντας στο ιδιαίτερο προφίλ και τις προτιμήσεις του σκανδιναβικού κοινού.

Το ταξιδιωτικό κοινό της έκθεσης “Ferie For Alle” αποτελείται κυρίως από άτομα μεγαλύτερης ηλικιακής ομάδας και οικογένειες, οι οποίοι ταξιδεύουν ανεξάρτητα και επιθυμούν να βιώσουν τον αυθεντικό χαρακτήρα της κάθε περιοχής που επισκέπτονται. Ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή της Χαλκιδικής στην έκθεση της Δανίας δόθηκε στον πολιτιστικό, γαστρονομικό και θαλάσσιο τουρισμό, θεματικές ενότητες που ενδιαφέρουν περισσότερο τους Δανούς τουρίστες, ενώ παρουσιάστηκαν και οι δυνατότητες της Χαλκιδικής σχετικά με ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ποδηλασία, περιηγητικά μονοπάτια, κάμπινγκ, Golf και διάφορες άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Κατά την πρώτη ημέρα της έκθεσης έγινε παρουσίαση της Χαλκιδικής στο κοινό της Δανίας και σε δημοσιογράφους του τουρισμού από το Primo Tours, το οποίο φέρνει με πτήσεις charter για τρίτη χρονιά Δανούς τουρίστες στην Χαλκιδική μας.

Ο Διευθυντής του Τ.Ο.Χ. κ. Γιώργος Μπρουτζάς πραγματοποίησε επαφές με τον Πρέσβη μας στην Δανία κ. Φραγκίσκο Κοστελλένο ο οποίος επισκέφθηκε το περίπτερο προβολής μας.

Με την υπεύθυνη συμβολαίων του PRIMO TOURS κ. Levato Katja διερευνήθηκε η δυνατότητα επέκτασης του είδη υπάρχοντος προγράμματος και σε άλλες περιοχές της Χαλκιδικής. 

Επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους των Tour Operator BRAVO και APOLLO για την δυνατότητα έναρξης συνεργασίας με την Χαλκιδική μας.

Σε συνεργασία με τον Προϊστάμενο του ΕΟΤ στην Σκανδιναβία & Βαλτική κ. Μούρμα Παύλο έγιναν ραντεβού με δημοσιογράφους για την πραγματοποίηση press και fam trips στην περιοχή μας. Τα μηνύματα είναι θετικά και η ανταπόκριση του κόσμου εξαιρετική.

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 6/3/2023]