ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ !

Ο Δήμος Αριστοτέλη ενημερώνει: Στο εξωτερικό για μάχη ελπίδας κατά του καρκίνου η 3χρονη Μαρία από την Ουρανούπολη χάρη σε έρανο-αστραπή από Δήμο Αριστοτέλη, Ι. Μητρόπολη Ιερισσού και σύλλογο ‘Ενσυναίσθηση’ 

Μια ολόκληρη κοινωνία ενώθηκε σε μια τεράστια αγκαλιά γύρω από την τρίχρονη Μαρία από την Ουρανούπολη Χαλκιδικής, που δίνει την μάχη της με τον καρκίνο και χρειάζεται επείγουσα χειρουργική επέμβαση σε ειδικό ιατρικό κέντρο της Γαλλίας!

Ο φιλανθρωπικός σύλλογος «Ενσυναίσθηση», η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού Χαλκιδικής και ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε έναν έρανο-αστραπή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στις 16 κοινότητες του Δήμου, από ισάριθμες ομάδες εθελοντών και κατάφεραν να υπερβούν το στόχο που είχε τεθεί για τις 32.000 ευρώ, ώστε να ξεκινήσει η μικρή Μαρία το ταξίδι της ελπίδας!

Η Μαρία είναι ένα τρίχρονο κοριτσάκι που πάσχει από μεταστατικό γαγγλιονευροβλάστωμα του τραχήλου-μεσοθωρακίου, το οποίο είχε ήδη κάνει μετάσταση στην κνήμη και τα βρεγματικά οστά. Το παιδί παραπέμφθηκε σε εξειδικευμένη Ομάδα γιατρών σε κλινική του Παρισιού, η οποία έχει αποφανθεί ότι μπορεί να αναλάβει το χειρουργείο.

Την Κυριακή που πέρασε, μικτές ομάδες εθελοντών της “Eνσυναίσθησης”, στελεχών του Δήμου και Ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού Αρδαμερίου και Αγ.Όρους με επίκεντρο τους Ιερούς Ναούς των 16 κοινοτήτων, πέτυχαν ένα μικρό θαύμα συγκεντρώνοντας το σύνολο του ποσού για το ταξίδι της μικρής Μαρίας.

Σε κοινή δήλωση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ.κ. Θεόκλητος, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος και η Πρόεδρος της “Eνσυναίσθησης” κ. Ευδοκία Κασαμπαλή επισημαίνουν τα εξής:

«Η προσπάθεια πέτυχε χάρη στην αγάπη και στην δύναμη αλληλεγγύης που επέδειξαν οι συμπολίτες μας σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας! Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τους συμπολίτες μας! Η μικρή Μαρία έγινε το σημείο αναφοράς που ένωσε 16 χωριά σε έναν κοινό στόχο ζωής! Τα αναγκαία χρήματα για να ξεκινήσει η Μαρία αυτό το ταξίδι ελπίδας, συγκεντρώθηκαν! Ευχαριστούμε όλον τον κόσμο! Η Μαρία έγινε παιδί όλων μας! Και όλοι οι αφανείς συμπολίτες που συμμετείχαν σ`αυτόν τον έρανο με το περίσσευμα ή με το υστέρημά τους, έχουν τεράστιο μερίδιο σ` αυτό το επίτευγμα που έχουμε πίστη ότι θα ολοκληρωθεί με την επιστροφή της Μαρίας νικήτριας από το Παρίσι! Προσευχόμαστε και ελπίζουμε στην δύναμη της Παναγίας, της Επιστήμης και της αγάπης των συμπατριωτών μας, που μαζί θα φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα!»

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 28/3/2023]