Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ – ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΡΕΝΤΙΝΗΣ

Τη Δευτέρα 6η Φεβρουαρίου τ.έ., που η Εκκλησία μας τιμά τον μεγάλο Πατέρα, Διδάσκαλο και Ισαπόστολό Της  Άγιο Φώτιο τον Μέγα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενους από τους Διακόνους του π. Νικόδημο Κωτινούδη και π. Νικόλαο Τσεπίση, επεσκέφθη την Α΄  Ταξιαρχία Καταδρομών και Αλεξιπτωτιστών Ρεντίνης, όπου και προέστη του Όρθρου και της λαμπράς επακολουθησάσης Θείας Λειτουργίας. 

Προς τούτο έλαβε την ευλογία από τον Κυριάρχη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Πλάτωνα, αγαπητό αδελφό και γείτονα συνεπίσκοπό του.

Τη μεγάλη αυτή ευλογία απήλαυσε ο Ποιμενάρχης μας εξαιτίας του γεγονότος ότι προσεκλήθη για τον σκοπό αυτό από τον φιλόχριστο Διοικητή της Λαμπράς αυτής Στρατιωτικής Μονάδος, Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Καπράλο, με τον οποίο συνδέεται με προσωπική φιλία από πολύ παλιά. Όταν ο Επίσκοπός μας διακονούσε ως Πρωτοσύγκελλος στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας στην Τρίπολη, ο νυν Διοικητής της Μονάδος, καταγόμενος από την Τριπολιτσά, υπηρετούσε ως Αξιωματικός στο Στρατόπεδο Κολοκοτρώνη και στην ένδοξη  Δ΄ Μεραρχία Πεζικού με έδρα την Πρωτεύουσα του Μοριά. Γι’ αυτό και κλήθηκε ο Σεβασμιώτατος να λειτουργήση στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Στρατόπεδο και να ομιλήση στα νέα βλαστάρια μας και τους Αξιωματικούς τους.

Απευθυνόμενος στους υπηρετούντες στην Ταξιαρχία με συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην άρρηκτη φιλία που τον συνδέει με τον κύριο Ταξίαρχο, ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής  και Ρεντίνης κ. ΠΛΑΤΩΝΑ για την ευλογία και την άδεια που παρείχε και με πατρικό απλό λόγο απευθύνθηκε στα παλληκάρια μας απαντώντας στο ερώτημα ‘’Τι σημαίνει πιστεύω στον Θεό;’’. Πιστεύω στον Θεό, είπε ο Επίσκοπός μας, δεν σημαίνει απλά  αποδέχομαι και τιμώ κάποια ανώτερη δύναμη που ενυπάρχει απρόσωπη μέσα στα σύμπαντα ή αποδέχομαι   απλά και μόνο ότι ο Χριστός μας είναι τέλειος Θεός και άνθρωπος που φανέρωσε το Πρόσωπο του Θεού στον άνθρωπο. Πιστεύω στον Θεό σημαίνει Πιστεύω στον Χριστό, γιατί Εκείνος ως δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος και όντας τέλειος Θεός, ενανθρώπησε, εισήλθε εκουσίως στην άμωμη μήτρα της Αειπαρθένου Θεοτόκου Μαρίας, εγεννήθη εν χώρω και χρόνω, εδίδαξε, μετεμορφώθη, εσταυρώθη, ετάφη, ανέστη και ανελήφθη. Πιστεύω στον Θεό σημαίνει Τον αποδέχομαι όπως εφανερώθη σε εμάς με την κατά Χριστό Οικονομία, με τα Μεγαλεία δηλαδή που επετέλεσε ο Θεός στο Πρόσωπο και με το Πρόσωπο  του Χριστού μας και επίσης τηρώ απαρασάλευτα εκουσίως το Άγιο θέλημά Του, ζώντας και αναπνέοντας και αρδευόμενος με τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας! Αυτό σημαίνει πιστεύω Ορθόδοξα!

Τέλος κάλεσε τα παιδιά μας να κλείσουν στην καρδιά τους την Αγία μας Ορθοδοξία, προσέχοντας τον εαυτό τους  στην διακονία που η Πατρίδα τους κάλεσε. Για ενθύμιο της ημέρας ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον κύριο Ταξίαρχο μια Εικόνα της Παναγίας της Δακρυρροούσης, στην οποία είναι αφιερωμένο το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Επισκοπικού Μεγάρου Αρναίας, της έδρας του και παριστά δακρυσμένη την Παντάνασσα για την Άλωση της Πόλης, έχοντας αριστερά της τον Κωνσταντίνο τον Μεγάλο που την ίδρυσε, δεξιά της τον Κωνσταντίνο τον Παλαιολόγο που έπεσε κατά την Άλωσή της και πίσω απ’ Αυτήν την Αγιά Σοφιά, τα τείχη της Βασιλευούσης Πόλεως, τα παλάτια του τελευταίου Αυτοκράτορα και τα σημερινά Πατριαρχεία που περικοσμούν το ταπεινό μα αειφεγγές Φανάρι, υπό τον Μεγάλο Πατριάρχη του Γένους κ.κ. Βαρθολομαίο!

Ο κύριος Ταξίαρχος υποδεχόμενος με τους Επιτελείς του τον Επίσκοπό μας στο γραφείο του, του προσέφερε την πλακέτα – διακριτικό της Α’ Ταξιαρχίας Καταδρομών και Αλεξιπτωτιστών, παρέχοντας συνάμα πλούσια δοχή σε αυτόν και τους συνοδίτες του.

Να σημειωθή ότι Στρατιωτικός Εφημέριος της Ταξιαρχίας είναι ο εκλεκτός και δραστήριος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Καραγιάννης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γ’ Σώματος Στρατού, με τον οποίο ο Μητροπολίτης συνδέεται με προσωπική και αδιατάρακτη φιλία από εικοσαετίας, καθότι όταν και πάλι ο ίδιος ήταν Πρωτοσύγκελλος στην Τρίπολη,  ο λίαν αγαπητός του π. Ιωάννης ήταν Εφημέριος και Διευθυντής του Θρησκευτικού Γραφείου της ΙV Μεραρχίας Πεζικού Τριπόλεως και διακονούσε και στην 124 ΠΒΕ Τριπόλεως, υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, του και Γέροντός του. Μεγάλη, λοιπόν, η συγκίνηση και η χαρά!

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 6/2/2023]