ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τετράμηνη παράταση στο τρέχον Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και  Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Ο κ. Χατζηδάκης, αφού αναφέρθηκε στη  μη εξάντληση του προϋπολογισμού του Προγράμματος, τόνισε, «θέλω να κάνω μία ανακοίνωση, θα δοθεί 4μηνη παράταση στην Κοινωφελή Εργασία, κι αυτό είναι επίσημο».

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου με επιστολή του στον υπουργό από τις 31/11/22, αφού τόνιζε ότι το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, αποτελεί μια χρήσιμη παρέμβαση για τους δήμους και τους εργαζόμενους, υπογράμμιζε την «απαίτηση του κόσμου της Αυτοδιοίκησης για διατήρηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, προκειμένου να καλυφθούν και το 2023 -μία δύσκολη χρονιά με πολλαπλές εκλογές- οι ανάγκες των δήμων και των δημοτών».

Ο κ. Παπαστεργίου ζητούσε από τον κ. Χατζηδάκη να εξευρεθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση «προκειμένου να διασφαλιστεί η έναρξη ενός νέου κύκλου κοινωφελούς εργασίας ή η παράταση του ήδη υφιστάμενου προγράμματος. Με τον τρόπο αυτό δεν θα αποστερηθούν οι Δήμοι μας το επόμενο κρίσιμο διάστημα που μεσολαβεί ως τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ένα τόσο χρήσιμο «εργαλείο» μέσω του οποίου διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία τους και την παροχή απαραίτητων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Σε αναμονή της θετικής σας ανταπόκρισης». 

Διαβάστε την επιστολή του κυρίου Παπαστεργίου   ΕΔΩ

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 23/1/2023]