ΣΤΗ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΥ ΣΤΙΣ 5 ΦΛΕΒΑΡΗ

Η «Ημέρα του Αμπελουργού» έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται στη Μεγάλη Παναγία κάθε χρόνο στις αρχές του Φλεβάρη, ώστε να συνάδει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Τρύφωνος, 1 Φεβρουαρίου, προστάτη της αμπελουργίας.

Φέτος η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου μέσω της παρουσίασης της διαβαλκανικής οινικής διαδρομής με τίτλο «ενώνουμε τον Άθωνα και το Αιγαίο με τη Μαύρη Θάλασσα», η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τους οινικά δικτυωμένους Δήμους Δράμας και Τσάρεβο (Βουλγαρία).

Η εκδήλωση θα αποτελέσει την πρώτη δραστηριότητα των “Αριστοτελείων”, που αναβιώνουν φέτος από το Δήμο Αριστοτέλη και έχουν προσκληθεί να την παρακολουθήσουν πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, πανεπιστημιακοί, travel agents, εκπρόσωποι Τύπου και φυσικά όλοι οι επιχειρηματίες – μέλη της Αριστοτελικής Σύμπραξης.

Κατά τη διάρκειά της γιορτής θα πραγματοποιηθεί:

  • Επίσκεψη σε επιλεγμένα σημεία με οινική σήμανση
  • Επίσκεψη σε επιλεγμένα τοπικά οινοποιεία – Παρουσίαση του σχεδίου marketing για τον οινικό τουρισμό,
  • Παρουσίαση της διαβαλκανικής οινικής διαδρομής με τίτλο «από το Αιγαίο στη Μαύρη Θάλασσα» σε συνεργασία με τη Δράμα και το Τσάρεβο της Βουλγαρίας.Η πρωτοβουλία αποτελεί μεταξύ άλλων δραστηριότητα του Forum Διαβαλκανικής Συνεργασίας, το οποίο συνεχίζει να «συνομιλεί» με τα Βαλκάνια για την ανάπτυξη μιας ποιοτικής τουριστικής ροής σε όλο το εύρος του Δήμου, όλες τις εποχές του χρόνου.

[ΠΗΓΗ: ΤΥΠΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, από halkidikinews.gr, 24/1/2023]