ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ… ΞΑΝΑ!

Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη: “Ένας τίτλος εφημερίδας που αποτέλεσε και η ίδια θύμα κακόβουλης παραπληροφόρησης με ύποπτες σκοπιμότητες σχετικά με το έργο «Συλλογή και μεταφορά λυμάτων οικισμών Αρναίας και Παλαιοχωρίου», αποτέλεσε την αφορμή για να εκτεθούν ανεπανόρθωτα …ξανά, οι συνήθεις ανώνυμοι εντολοδόχοι διασποράς λάσπης και ψεύδους και μαζί μ` αυτούς οι εντολείς τους. Πόσο μάλλον, όταν το ίδιο το κείμενο του δημοσιεύματος που επικαλούνται διαψεύδει τον τίτλο του!

Για το συγκεκριμένο έργο, άπαντες οι έχοντες ρόλο σ` αυτές τις διαδικασίες γνωρίζουν πως η σύμβαση υλοποίησής του και η επιλογή του αναδόχου:

α) Εγκρίθηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ από την Οικονομική Επιτροπή, δηλαδή και από την αντιπολίτευση, που γνωρίζει ότι κατά το Νόμο 4412 (αρθ.88) επιβάλλεται πλέον κάθε ασυνήθιστα μεγάλη έκπτωση να δικαιολογείται αναλυτικά από τον υποψήφιο ανάδοχο, για να μην καταλήγουμε σε έργα που μένουν στη μέση, από εργολάβους που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους. Η δε έγκριση της ΟΕ και η απόρριψη της πρότασης με τις υπέρογκες εκπτώσεις βασίζεται σε προηγούμενη εισήγηση ανεξάρτητης επιτροπής μηχανικών.

β) Εγκρίθηκαν ανεπιφύλακτα από τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ από το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου το έργο. Ούτε ευρώ δεν θα προέλθει από το ταμείο του Δήμου όπως εσφαλμένα αναγράφεται στο δημοσίευμα. Η Διαχειριστική Αρχή ξέρει άλλωστε, πόσο ταλαιπωρήθηκε το συγκεκριμένο έργο (και μαζί οι κάτοικοι Αρναίας και Παλαιοχωρίου) επειδή εγκαταλείφθηκε από τον προηγούμενο εργολάβο λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης στις μεγάλες εκπτώσεις που είχε δώσει και είχαν τότε εγκριθεί, με αποτέλεσμα μια μακρά δικαστική διένεξη.

γ) Ελέγχθηκαν και εγκρίθηκαν ανεπιφύλακτα από το Ελεγκτικό Συνέδριο (ΕΙΚΟΝΑ 3), δηλαδή από τακτικούς δικαστές που διερευνούν με τη μέγιστη αυστηρότητα την τήρηση της νομιμότητας των διαγωνισμών και των συμβάσεων έργων του ΕΣΠΑ.

Προφανώς για τους παραπάνω λόγους, και επειδή στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ έχει αναρτηθεί πλήρης τεχνική εξήγηση για την απόρριψη της πρότασης με τις υπέρογκες εκπτώσεις ο υποψήφιος ανάδοχος που απορρίφθηκε, δεν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη όπως είχε δικαίωμα να πράξει.

Κατόπιν των παραπάνω και των συνοδευτικών εγγράφων που παραθέτουμε εδώ και βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, είναι σαφές πως ΑΝ υπάρχει οσμή σκανδάλου και διαφθοράς στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενδέχεται να αφορά μόνο:

τη συνάντηση μικροπολιτικών συμφερόντων και εργολαβικών συμφερόντων με χέρι… μακρύ για να πετά λάσπες, αλλά πολύ κοντό για να αντέξει την προσφυγή στη Δικαιοσύνη,

την ηθική κατάπτωση εκείνων που γνωρίζοντας την αλήθεια, επιτρέπουν τη ανακύκλωση του ψεύδους και της λάσπης από τα ανώνυμα φερέφωνά τους!

Αυτή η Δημοτική Διοίκηση, ανέγγιχτη από τις λάσπες τους, τους αφήνει στον οχετό που έχουν επιλέξει να κυλιούνται και προχωρά μπροστά για το μέλλον του Δήμου Αριστοτέλη με κρυστάλλινη διαφάνεια.”

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 18/12/2022]