ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΗ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ

Λίγες ημέρες περιθώριο έχουν ακόμα οι πολίτες προκειμένου να κάνουν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης, καθώς η καταληκτική ημερομηνία είναι η 9η Δεκεμβρίου. Στα καλά νέα της ημέρας είναι πως οι τιμές των καυσίμων, τόσο του πετρελαίου θέρμανσης όσο και της βενζίνης θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία για το επόμενο διάστημα.

Η αμόλυβδη στα μεγάλα αστικά κέντρα θα μείνει κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται στο 1,20 ευρώ ανά λίτρο.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου, η πρόβλεψη είναι ότι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα παραμείνουν σταθεροποιημένες σε αυτά τα επίπεδα.

Ωστόσο, όπως είπε, καθώς μειώνονται διεθνώς τα αποθέματα των ορυκτών καυσίμων και στην περίπτωση που υπάρξει εμπάργκο από τη Ρωσία ενδεχομένως να ξαναεκτοξευτούν οι τιμές.

Πότε λήγει η επιδότηση από τη HELLENiQ ENERGY

Η HELLENiQ ENERGY αποφάσισε προ ημερών να δώσει νέα παράταση στην έκπτωση για την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης.

Αν δεν ερχόταν η παράταση, η τιμή του πετρελαίου θα έφτανε το 1,40 ευρώ το λίτρο.

Η νέα παράταση που δόθηκε από τη HELLENiQ ENERGY θα ισχύει έως τις 30 Νοεμβρίου 2022 και προβλέπει έκπτωση 60 ευρώ ανά κυβικό (ή ανά λίτρο, 6 λεπτά προ ΦΠΑ και 7,5 λεπτά με ΦΠΑ) στις εταιρίες εμπορίας που προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ.

Υπενθυμίζεται πως η έκπτωση εφαρμόζεται από την έναρξη της περιόδου θέρμανσης και προστίθεται στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά 25 λεπτά το λίτρο που αποφάσισε η κυβέρνηση καθώς και στις εμπορικές προωθητικές ενέργειες που εφαρμόζουν οι περισσότερες εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, από ieidiseis.gr, 28/11/2022]