ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ

Ακόμα καλύτερη ποιότητα νερού για τους κατοίκους του Παλαιoχωρίου Χαλκιδικής, εξασφάλισε ο Δήμος Αριστοτέλη με την ολοκλήρωση του έργου εγκατάστασης σύγχρονης μονάδας φίλτρανσης νερού προϋπολογισμού 245.000 ευρώ, που ήδη λειτουργεί.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία» και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Νέο  υποβρύχιο αντλητικό συγκρότημα  για την άντληση νερού από τη γεώτρηση (Αμπελούδια) και τη μεταφορά του στην μονάδα φίλτρανση,
  • καινούργια διάταξη χλωρίωσης, 
  • τοποθέτηση μονάδας  αποσιδήρωσης – απομαγγανίωσης με πλήρως   αυτοματοποιημένη λειτουργία,
  • δύο νέες  δεξαμενές  για το ακατέργαστο και το επεξεργασμένο νερό, 
  • νέες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις,
  • παροχόμετρα, 
  • σύστημα αυτοματισμού SCADA με οθόνη απεικόνισης των φίλτρων, των αντλιών, των ενδείξεων ροομέτρησης και της στάθμης του νερού, καθώς και συσκευή GSM που θα ειδοποιεί το αρμόδιο προσωπικό συντήρησης με SMS σε περίπτωση βλάβης, 
  • διαμόρφωση του οικίσκου & του περιβάλλοντος χώρου (φωτισμός, οδικός φωτισμός, κ.ά.).

Ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε σχετικά: «Δώσαμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι του Παλαιοχωρίου με το νερό, με ένα ολοκληρωμένο έργο. Οι κάτοικοι θα απολαμβάνουν πλέον νερό καλής ποιότητας. Και η ποιότητα ενός βασικού αγαθού όπως είναι το νερό, αποτελεί σημαντικό συστατικό της ποιότητας ζωής. Για το συγκεκριμένο έργο, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι για την υλοποίησή του χρειάστηκε να ξεπεράσουμε το εμπόδιο μιας πολυετούς δικαστικής διαμάχης μεταξύ υποψηφίων αναδόχων, που είχε οδηγήσει το έργο στις καλένδες. Υπερνικήσαμε τον δικαστικό κυκεώνα και σήμερα είμαστε σε θέση να χαρούμε το αποτέλεσμα μας, τόσο εμείς, που το παραδίδουμε, όσο και οι συμπολίτες μας, που θα απολαύσουν τη διαφορά στο πόσιμο νερό του Παλαιοχωρίου. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τους στόχους μας, κάθε μέρα κι ένα βήμα, σε όλα τα επίπεδα!». Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες:

 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 25/11/2022]