ΆΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΖΕΥΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το πρωί της 26ης Οκτωβρίου 2022, ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου προστάτη της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε η δοκιμαστική πτήση για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς” (F-16 Demo Team). Οι εντυπωσιακοί ελιγμοί και οι χαμηλές διελεύσεις του αεροσκάφους της Ομάδας καθήλωσαν και εντυπωσίασαν τους κατοίκους της πόλης.

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς” (F-16 Demo Team) αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της Ελληνικής κοινωνίας ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+.

Στις 7 Νοεμβρίου 2010, η ομάδα F-16 Demo Team της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη αεροπορική επίδειξη στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εορτή των προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες

(Φωτογραφίες: Δημήτρης Ζάχος – Φωτορεπόρτερ-Planespotter)

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, πηγή πληροφοριών της Ομάδας “Ζευς”: haf.gr, 26/10/2022]