ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ…

Ειλικρινά, όταν πρέπει να γράψω για γεγονότα όπως τα κάτωθι, στεναχωριέμαι, ένας κόμπος με πιάνει στο λαιμό και ταυτόχρονα θυμώνω… Θυμώνω κυρίως με την ξεροκεφαλιά κάποιων και με την εμμονή στο παρελθόν, από το οποίο δύσκολα θα ξεκολλήσουν, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο που προχωρά μπροστά.

Όπως γνωρίζετε, ο Β’ κύκλος δια ζώσης εκδηλώσεων της δημόσιας διαβούλευσης για την πορεία του νέου επενδυτικού σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας βρίσκεται σε εξέλιξη από την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου.

Υλοποιήθηκαν ήδη οι πρώτες δύο εκδηλώσεις στη Μ. Παναγία και τα Στάγειρα, οι οποίες  κύλησαν ομαλά, αν εξαιρέσει κανείς μια προσπάθεια φίμωσης και αμαύρωσης της εκδήλωσης που έγινε από μέλη της γνωστής «Επιτροπής Αγώνα Μ. Παναγίας», που εισήλθαν στο Αμφιθέατρο, φώναξαν συνθήματα  και ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας, ωστόσο η διαδικασία διαβούλευσης συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά.

Σήμερα όμως, που ήταν προγραμματισμένη ανάλογη εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ιερισσού, μέλη anti-gold«κινημάτων» δεν επέτρεψαν την είσοδο ούτε στα στελέχη της εταιρείας ούτε και στα ενδιαφερόμενα μέρη και τους μεμονωμένους πολίτες που είχαν προσέλθει για να συμμετάσχουν στη διαβούλευση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ματαιωθούν τόσο η πρωινή, όσο και η απογευματινή εκδήλωση, με γνώμονα την ασφάλεια όλων.

Κάθε σχόλιο είναι περιττό νομίζω… Στο μυαλό μου ήρθαν σκηνές από εποχές προ δεκαετίας, την περίοδο που η διχόνοια και η έλλειψη εμπιστοσύνης κυριαρχούσαν στα Μαντεμοχώρια, αποτέλεσμα της λυσσαλέας προσπάθειας των λίγων να επιβάλλουν τις ιδιοτελείς τους απόψεις στους πολλούς… Φαίνεται πως υπάρχουν νοσταλγοί εκείνης της εποχής, άνθρωποι που αδυνατούν να κατανοήσουν τι σημαίνει προχωράω μπροστά, προοδεύω, που αδυνατούν  – ή δεν θέλουν –  να καταλάβουν, πως μια νέα εποχή έχει ήδη ξεκινήσει για την ΒΑ Χαλκιδική και τα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Λυπηρά τα γεγονότα, και ελπίζω μεμονωμένα. Εξ’ άλλου το λεγόμενο anti-gold «κίνημα» έχει παραδώσει πνεύμα προ καιρού… Πιό λογικό φαίνεται τέτοιου είδους κινήσεις εντυπωσιασμού να αφορούν την μακρά προεκλογική περίοδο που ξεκινά πάραυτα μετά την ΔΕΘ. Κι ελπίζω οι συμπολίτες του Δήμου Αριστοτέλη να μην πέσουν σε τέτοιες κοινότοπες παγίδες… Ίδωμεν…

Πάντως η διαδικασία του Β’ κύκλου διά ζώσης εκδηλώσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί ομαλά αύριο στην Αίθουσα Μητροπολίτη Σωκράτη, στην Αρναία.