ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ

Στο Πολιτιστικό Κέντρο “Νεικοπτελέμα” του Στρατωνίου έλαβε χώρα η τελετή έναρξης της Βιβλιοθήκης του Στρατωνίου.

Αρχικά έγινε ο Αγιασμός από τον εφημέριο του Στρατωνίου π. Νικόλαο Γιαννούλη . Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Στρατωνίου κ. Γεώργιο Βαγιωνά και εκ μέρους του Δημάρχου Αριστοτέλη από τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Αυγερινό.

Ακολούθησε η ανάγνωση μικρών αποσπασμάτων βιβλίων από φοιτητές που φιλοξενούνται στο Στρατώνι μέσω προγραμμάτων Erasmus από διάφορες χώρες του κόσμου. Φοιτητές από Ισπανία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρουμανία και Αίγυπτο ανάγνωσαν αποσπάσματα βιβλίων στη γλώσσα τους.

Η Βιβλιοθήκη του Στρατωνίου υλοποιήθηκε χάρη στην εθελοντική εργασία των φοιτητών των προγραμμάτων Erasmus που υλοποιούνται από τον φορέα Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων United Societies of Balkans , με υπεύθυνο τον κ. Άρη Παράσχου

Συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές των προγραμμάτων που κοπίασαν για να παραδώσουν την Βιβλιοθήκη στην τοπική κοινωνία.

Αξιζουν θερμά Συγχαρητήρια στους δωρητές των επίπλων κ. Νίκο Καρατζά και κ. Αντώνη Ανδριώτη (Καπετάν Μανώλης Θαλασσινά -Ολυμπιάδα).

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Στρατωνίου κ. Γιώργο Βαγιωνά που με πολύ μεράκι στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στο έργο των εθελοντών και στην υλοποίηση των προγραμμάτων.

Ευχόμαστε από καρδιάς η Βιβλιοθήκη να σκορπίζει γνώση και φως στην τοπική μας κοινωνία και να εμπλουτιστεί με πολλές και δημιουργικές δραστηριότητες.

Τέλος, πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η συνεργασία με τις Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων να συνεχιστεί και να επεκταθεί περαιτέρω στο μέλλον για την υποβολή προτάσεων και την υλοποίηση ανταγωνιστικών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 13/9/2022]