ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ «ΤΙΝΑΖΟΥΝ» ΤΙΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΙΧ

Το κόστος των διακοπών έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους πολίτες που επιθυμούν να αποδράσουν για λίγες μέρες, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν αποδράσεις με το αυτοκίνητό τους.

Με τις τιμές στα καύσιμα να είναι στα ύψη τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, πολλοί είναι που ψάχνουν τρόπους να κάνουν διακοπές με οικονομικές λύσεις.

Με τη μέση τιμή της απλής αμόλυβδης σήμερα να είναι στα 2,26 ευρώ το λίτρο και με την καταναλώση ενός μέσου αυτοκίνητου στα 7,5 λίτρα τα 100 χιλιόμετρα, το κόστος της απόδρασης είναι αρκετά υψηλό.

Για παράδειγμα, αν κάποιος θέλει να πάει από την Αθήνα στη Λευκάδα θα πληρώσει 61,21€ για καύσιμα και 32,05€ για τα διόδια, σύνολο δηλαδή 93,26 ευρώ, ενώ αυτό το ποσό διπλασιάζεται και φτάνει στα 186,52 ευρώ όταν ο οδηγός επιστρέψει στη βάση του.

Αν κάποιος ξεκινήσει από την Αθήνα με ένα αυτοκίνητο μεσαίου κυβισμού για να περάσει λίγες ημέρες στα Ιωάννινα, θα πρέπει να πληρώσει 70 ευρώ για καύσιμα, για να φτάσει ως εκεί θα πρέπει να προσθέσει ακόμη 38 ευρώ για τα διόδια, με το συνολικό κόστος να ανεβαίνει στα 108 ευρώ για απλή μετάβαση.

Αν υπολογίσουμε και την επιστροφή, τότε από την τσέπη του οδηγού θα πρέπει να βγουν περίπου 216 ευρώ.

Όποιος επιλέξει την Καλαμάτα, θα πληρώσει 40.67€ για βενζίνη, ενώ το κόστος ανεβαίνει στα 54,62 αν υπολογίσουμε και 13,59 τα διόδια. Με την επιστροφή έχουν φύγει ήδη 109,24€

«Η μετακίνηση θα μου στοιχήσει τουλάχιστον δύο φόρες από ότι ήταν πέρυσι σε κόστος και εκεί που ήταν να πάω δυο βδομάδες θα πάω μία βδομάδα», δήλωσε ένας πολίτης, ερωτηθείς για τις καλοκαιρινές διακοπές του.

Από την Αθήνα ως την Καλλιθέα Χαλκιδικής, το αυτοκίνητο θα κάψει 100,42€ κι ο οδηγός θα πληρώσει 31,35 για τα διόδια, σύνολο 131,77€.

Το ταξίδι μετ΄επιστροφής ανεβαίνει στα 263,54 ευρώ.

Πολλοί από τους οδηγούς αναμένεται να χρησιμοποιήσουν στις διακοπές τους τα χρήματα που λάβουν από το πρόγραμμα Fuel Pass.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 1/8/2022]