ΑΝΤΩΝΙΟΥ: «Η ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΙΣΧΥΡΟ BRAND NAME»

Συνάντηση με τοπικούς φορείς για σειρά έργων και παρεμβάσεων στον οικισμό είχε η Επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού 

Την Αμμουλιανή του Δήμου Αριστοτέλη επισκέφθηκε για μία ακόμη φορά η Επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τοπικούς φορείς. Στο επίκεντρο τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά τον σχεδίασμά για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

Γνωρίζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει το μοναδικό κατοικήσιμο νησί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στον κόλπο του Αγίου Όρους, σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή υλοποιούνται παρεμβάσεις στο κομμάτι των υποδομών, που θα αλλάξουν την όψη και την προσβασιμότητα στην περιοχή.

Ήδη έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 2 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη δημιουργία νέου Λιμένα. Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης το έργο αντικατάστασης αγωγού ύδρευσης, που θα δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο οικισμός.

Το επόμενο διάστημα, μάλιστα, δημοπρατούνται σειρά έργων που αφορούν στην ανακαίνιση ιστορικών κτιρίων, βιολογικό καθαρισμό, αποχετευτικό δίκτυο, αγροτική οδοποιία, ασφαλτοστρώσεις, ενώ πρώτιστο μέλημα είναι η συντήρηση και ο καθαρισμός του παράκτιου μετώπου, που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Όπως δήλωσε η κ. Αντωνίου: «Η Αμμουλιανή μπορεί να χαρακτηριστεί «Πράσινο Νησί» και να αποκτήσει ένα ισχυρό Brand name, που θα δώσει προστιθέμενη αξία στον τόπο. Ως Κυβέρνησή, σε συνεννόηση πάντα με την τοπική κοινωνία, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ήπια ανάπτυξη στα δεδομένα της σύγχρονης τουριστικής αναβάθμισης».

[ΠΗΓΗ: ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 10/8/2022]