ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 113 ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΤΑ 40 ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΠΟΤΕ

Στην Κεντρική Μακεδονία, σε αναστολή λειτουργίας μπαίνουν δημοτικά και νηπιαγωγεία, τη στιγμή που αρκετά από αυτά δεν έχουν λειτουργήσει ούτε μία ημέρα!

Η απόφαση δημοσιεύεται στο υπ’ αριθμ. 11440 ΦΕΚ, με τίτλο «Αναστολή λειτουργίας Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Κεντρικής Μακεδονίας για το σχολικό έτος 2022-2023» και η λειτουργία των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων παγώνει ξανά είτε λόγω έλλειψης διδακτικού είτε λόγω έλλειψης κτηρίων, είτε λόγω μειωμένου ή μηδαμινού αριθμού μαθητών.

Όπως αναφέρει το voria.gr, είναι χαρακτηριστικό πως αρκετά είναι τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία που βρίσκονται σε αναστολή από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας τους. Συνολικά 19 δημοτικά σχολεία από τα 40 και 21 νηπιαγωγεία από τα 73 δεν λειτούργησαν ούτε μία ημέρα και κάθε χρόνο ξαναπαγώνει η λειτουργία τους. Τα νηπιαγωγεία αυτά βρίσκονται στην πλειονότητά τους στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.

Επίσης, παγώνει η λειτουργία και 13 δημοτικών και δύο νηπιαγωγείων που λειτουργούσαν τις προηγούμενες χρονιές καθώς δεν επιλέγονται από μαθητές. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν πως κανένα σχολικό ίδρυμα δεν αναστέλλει τη λειτουργία του αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο κοντινό σε απόσταση έως τρία χιλιόμετρα. Επισημαίνεται πως τα συγκεκριμένα σχολεία ανέστειλαν τη λειτουργία τους κατόπιν σύστασης των αρμοδίων διευθύνσεων.

Αρκετά είναι τα νηπιαγωγεία που δεν επιλέγονται από τους μαθητές κυρίως των υπόλοιπων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας, γεγονός που οδηγεί τα συγκεκριμένα σχολικά ιδρύματα να μη λειτουργούν επί αρκετά συναπτά έτη.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 19/7/2022]