Η ΑΡΝΑΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ “BEST TOURISM VILLAGES” ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Η “αρχόντισσα της Χαλκιδικής” Αρναία, μετά από αίτημα και υποβολή φακέλου από το Δήμο Αριστοτέλη, προκρίθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού μαζί με δύο ακόμα χωριά της Ελλάδας, για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Πρωτοβουλία με την επωνυμία “BEST TOURISM VILLAGES” του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO)

Χθες, ο Δήμος Αριστοτέλη ενημερώθηκε επισήμως από το Υπουργείο Τουρισμού, ότι η Ομάδα Εργασίας που συστάθηκε με απόφαση της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σοφίας Ζαχαράκη, στην τελική αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων συμμετοχής, προκρίνει τη συμμετοχή στην Πρωτοβουλία “Best Tourism Villages” των Δήμων Αριστοτέλη (Αρναία Χαλκιδικής), Ηγουμενίτσας (Πέρδικα Θεσπρωτίας) και Σάμης (Φισκάρδο Κεφαλλονιάς).

Ο θεσμός “Best Tourism Villages” σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοβουλία για την ανάδειξη αυτών των χωριών όπου ο τουρισμός διατηρεί πολιτισμούς και παραδόσεις, γιορτάζει τη διαφορετικότητα, παρέχει ευκαιρίες και προστατεύει τη βιοποικιλότητα. Επιπλέον, ξεχωρίζοντας τα χωριά που αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα τουριστικών προορισμών με πολιτισμικά και φυσικά πλεονεκτήματα, ο θεσμός καθιστά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμό, σύμμαχο των χωριών αυτών στην προσπάθεια για την περαιτέρω βιώσιμη ανάπτυξή τους.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος δήλωσε σχετικά:

«Μετά την ανάδειξη της Αρναίας ανάμεσα στα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας από το αμερικανικό δίκτυο CNN το 2019, φέτος το Υπουργείο Τουρισμού επίσημα ξεχωρίζει την Αρναία ως ένα από τα τρία ομορφότερα χωριά της χώρας. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες του Δήμου, που μέσα σε λίγο χρόνο, συνέταξαν το φάκελο της υποψηφιότητας του Δήμου Αριστοτέλη, για την ανάδειξή της Αρναίας, ως ένα από τα καλύτερα χωριά του κόσμου με τη σφραγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Φυσικά, ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στο Υπουργείο Τουρισμού και την αρμόδια υφυπουργό, την κ. Ζαχαράκη, που έφερε την πρωτοβουλία BEST TOURISM VILLAGES στη χώρα μας, καθώς και στην επιτροπή που αξιολόγησε τους φακέλους και ξεχώρισε τον Δήμο Αριστοτέλη και την Αρναία. Αξιοποιούμε με συστηματικό τρόπο όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και όλες τις ευκαιρίες προβολής, γεγονός που φέρνει το Δήμο Αριστοτέλη ένα βήμα μπροστά. Μπορεί να γίνει αντιληπτό τι νέους δρόμους φήμης και επισκεψιμότητας για όλη την περιοχή μας, ορεινή και παραθαλάσσια, ανοίγει αυτή η καινοτόμα πρωτοβουλία μας».

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 28/6/2022]