ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ – ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑ-ΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ

Την περασμένη Τρίτη στο Eagles Villas ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την πρόεδρο του τουριστικού οργανισμού της Πρωτεύουσας του Μαυροβούνιου, Podgorica , Irena Rogosic, η οποία εκπροσώπησε το Δήμαρχο της πόλης, Ivan Vukovic.

Το εν λόγω κείμενο, επικυρωμένο και με απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, αφορά συνεργατική δραστηριότητα της Ανατολικής Χαλκιδικής με την Podgorica στις οδικές, προσκυνηματικές, σχολικές και οινικές ανταλλαγές.

Στο πλαίσιο αυτής της εξέλιξης ο Δήμος Αριστοτέλη έχει προσκληθεί στο Μαυροβούνιο, προκειμένου να παρουσίασα επίσημα τις τουριστικές δυνατότητές του σε travel agents και εκπροσώπους Μ.Μ.Ε. της γειτονικής χώρας. Η πρόσκληση απευθύνθηκε επίσης σε τοπικούς ξενοδόχους και ταξιδιωτικά γραφεία.

Σε συνεργασία με το Forum Διαβαλκανικής Συνεργασίας προσεγγίζουμε τα δυτικά βαλκάνια, προκειμένου να “ξεκλειδώσουμε” τουριστικές αγορές ώριμες, κοντινές και οικονομικά αναπτυγμένες: Κροατία, Σλοβενία και Μαυροβούνιο έγιναν αντικείμενο προσέγγισης πέρυσι και φέτος, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι οι προωθητικές μας ενέργειες αποδίδουν σε εξωστρέφεια και φέρνουν την επίτευξη πολλών τουριστικών στόχων.

 

[ΠΗΓΗ: ΤΥΠΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, 21/6/2022]