ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΒΑΛΙΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ, Κ. ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Με τον , Γιώργο Γεωργαντά μας συνδέει, εκτός από πολιτική, και πολυετής συναδελφική φιλία από τις αίθουσες των ακροατηρίων όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος και συνεχίζοντας τόνισε τα εξής:

Τον επισκέφτηκα σήμερα στην Αθήνα με την ιδιότητα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συζητήσαμε:

  • -Για την χρηματοδότηση της πρότασης μας για αγροτική οδοποιία ,προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ ,στη Μεγάλη Παναγία, με την οποία προσδοκούμε να κατασκευάσουμε δρόμο 3,5 χιλιομέτρων που να εξυπηρετεί δεκάδες αγρότες της περιοχής.
  • -Για το άλυτο, εδώ και δεκαετίες, ζήτημα της διανομής τίτλων σε εκατοντάδες κληρούχους στα “Γαβραδια” της Βαρβάρας , σε περιοχή έκτασης 2.000 στρεμμάτων, για την οποία ο Δήμος Αριστοτέλη κατέχει νόμιμο τίτλο.
  • -Για το ζήτημα της μεταβίβασης των εσωτερικών δρόμων και των κοινόχρηστων χώρων του οικισμού από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Δήμο Αριστοτέλη και ειδικά στις κοινότητες Αμμουλιανή και Ολυμπιάδα.
  • -Για την παραχώρηση στο Δήμο μας του κληροτεμαχίου που βρίσκεται το ιστορικό “Μαύρο Αλώνι” στην Ιερισσό, το οποίο ανήκει κατά κυριότητα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να προχωρήσει το έργο ανάπλασης που έχουμε υποβάλει στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.
  • -Για την παραχώρηση στο Δήμο μας του οικοπέδου που βρίσκεται το Αγροτικό Ιατρείο της Ολυμπιάδας, το οποίο πρόσφατα ανακαινίσαμε, και το οποίο ομοίως ανήκει κατά κυριότητα στο χαρτοφυλάκιο του ΥΠΑΑΤ.

Τα ζητήματα που έθεσα στον Υπουργό, παραδίδοντας του όλα τα σχετικά έγγραφα, αντιμετωπίζονται ήδη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον ίδιο και τους συνεργάτες του και θα τύχουν νομικής και υπηρεσιακής επεξεργασίας ώστε να έχουν θετική έκβαση για τους Δημότες μας.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 5/5/2022]