ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται από τα ξημερώματα σε πολλές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, πάνω από τα 300 μέτρα, μεταξύ αυτών και σε ορεινές περιοχές περιφερειακά της Θεσσαλονίκης. 

Νιφάδες χιονιού πέφτουν στον Λαγκαδά, τον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, ενώ χιονόνερο καταγράφεται κατά διαστήματα και στα πεδινά του νομού. 

Στον Δήμο Λαγκαδά το χιόνι πέφτει πυκνό και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός προκειμένου το κύριο οδικό δίκτυο να παραμείνει ανοιχτό, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Λόγω των χιονοπτώσεων έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις επαρχιακές οδούς Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου και Μελισσοχωρίου-Ωραιοκάστρου και η Τροχαία συνιστά τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αντιολισθητικές αλυσίδες ή ειδικού τύπου ελαστικά χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στην Ημαθία, από το 79ο έως το 98ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), στο οδικό δίκτυο προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και 3/5 Πηγάδια. Στο νομό Κιλκίς, από το 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γουμένισσας – Λιβαδίων. Στο νομό Πέλλας, από το 20ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας.

Αλυσίδες είναι απαραίτητες και σε τμήματα του δικτύου της Χαλκιδικής, συγκεκριμένα από το 65ο έως το 90ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (Παλαιόχωρα έως Στρατονίκη), από το 70ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), στις επαρχιακές οδούς Παλαιοχωρίου – Αγίου Νικολάου και Νεοχωρίου – Βαρβάρας.

[ΠΗΓΗ: https://forkeratea.com/, 9/3/2022]