ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΝΑΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟΝ Ι. Μ. Ν. ΤΟΥ Α. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΡΝΑΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

Με πρωτοβουλία δική τους οι μαθητές της Β’ τάξεως του Γενικού Λυκείου Αρναίας επισκέφθηκαν την Τρίτη 15 Μαρτίου ε.έ. τον πάνσεπτο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, ακολουθούμενοι από τους Καθηγητές και τις Καθηγήτριές τους και συνομίλησαν με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟ.

Προηγήθηκε ενημέρωση των επισκεπτών από τον π. Γεώργιο Τρικκαλιώτη για την ιστορική διαδρομή του περικαλλούς Ναού και ακολούθως Καθηγητές και παιδιά, κατόπιν αιτήσεώς τους που υποβλήθηκε από Καθηγήτριά τους, ενημερώθηκαν από τον Επίσκοπό μας σχετικά με τα θέματα της ανακηρύξεως μονομερώς του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ελλάδος το 1833, της επιδόσεως του Πατριαρχικού Τόμου το 1850 που αναγνώρισε το Αυτοκέφαλο της Παλαιάς Ελλάδος και την εκ μέρους του Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως επίδοση της Πατριαρχικής και Συνοδικής Πράξεως του 1928, με την οποία ανατέθηκαν επιτροπικώς στην Εκκλησία της Ελλάδος οι λεγόμενες Νέες Χώρες άχρις καιρού. Επίσης συζητήθηκε ο τρόπος διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι θεσμοί της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως και ο θεσμός του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Αναπτύχθηκε ευρύτατη διαλογική συζήτηση με τα παιδιά και τους Καθηγητές και η κουβέντα περιεστράφη στο θεσμό του Οικουμενικού Πατριάρχη, των άλλων Πατριαρχείων και των Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών και της διοικήσεως του Αγίου Όρους.

Θερμό το κλίμα, ευρύτατη η ανταλλαγή δώρων και μεγάλη η ικανοποίηση και από τις δύο πλευρές για το εγχείρημα…

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 15/3/2022]