ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ: ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Την ικανοποίηση του από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη συνάντηση του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον κ.κ. Βαρθολομαίο και αφού τον ενημέρωσε εν πολλοίς για τη συνάντηση του με τον Τούρκο Πρόεδρο, ο προκαθήμενος του Οικουμενικού Θρόνου σημείωσε ότι είναι ευτυχές να υπάρχουν καλές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκία καθώς αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στη λειτουργία του Πατριαρχείου και τις ζωές των ανθρώπων. Παράλληλα είπε ότι σε περιόδους που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις διάγουν κρίση οι Έλληνες της Πόλης «το ζουν στο πετσί του».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επέλεξε τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη για να σχολιάσει τη συνάντηση του με τον Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν με τον οποίο όπως είπε συμφώνησαν να επικεντρωθούν κυρίως σε αυτά που ενώνουν τις δύο χώρες και όχι σε αυτά που τις χωρίζουν.

«Βάλαμε τα θεμέλια για τη βελτίωση των σχέσεων μας (εν. Ελλάδας – Τουρκίας)» είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και έδωσε την είδηση ότι το προσεχές φθινόπωρο, η Ελλάδα θα φιλοξενήσει ένα Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με εταίρο την Τουρκία.

[ΠΗΓΗ: https://reportal.gr/, 14/3/2022]