ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Μ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Υπογράφηκε η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, για την «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Μ. Παναγίας», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και συμβατικού κόστους 264.568,55 €, χάρη στην οποία εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας κατά 78,5%! Το έργο, είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα… «Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020», και προβλέπει την ενεργειακή αναβάθμιση από την κατηγορία «Η» κατά ΚΕΝΑΚ στην κατηγορία «Β», για το Δημοτικό Σχολείο Μ. Παναγίας του Δήμου Αριστοτέλη, κατασκευής 1933 όπως αναμορφώθηκε το 1951, συνολικής δόμησης 1060 τ.μ. 

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η εγκατάσταση νέας θερμομόνωσης στην εσωτερική τοιχοποιία και στη στέγη, η τοποθέτηση νέων διπλών θερμομονωτικών κουφωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης, η αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα τύπου LED και με ανιχνευτή για την αυτόματη διακοπή του τεχνητού φωτισμού και την εξοικονόμηση ενέργειας. 

Προβλέπεται επίσης η βελτίωση του συστήματος θέρμανσης με τοποθέτηση κυκλοφορητή νερού και νέου υψηλού βαθμού απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης συστήματος αντιστάθμισης στο λέβητα, η αντικατάσταση του καυστήρα, η τοποθέτηση θερμοστατικών κεφαλών στα θερμαντικά σώματα, η θερμομόνωση του συνόλου του δικτύου των σωληνώσεων, και η τοποθέτηση συστήματος ελέγχου και χειρισμού κτιριακών εγκαταστάσεων.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε:

«Αφού ξεπεράσαμε το εμπόδιο των προδικαστικών προσφυγών, το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου, μπαίνει σε φάση υλοποίησης αποτελώντας σταθμό σε μια μακρά αλυσίδα έργων, ειδικά για τη Μεγάλη Παναγία, εκείνων που έχουν ξεκινήσει με τις δικές μας δυνάμεις, αλλά και εκείνων που ακολουθούν ενταγμένα ή υπό ένταξη σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα (ΥΠΑΑΤ, Πράσινο Ταμείο, ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, ΠΔΕ κλπ). Πρόκειται για έργα οδοποιίας, ύδρευσης, αποχέτευσης και αναπλάσεων, που θα κάνουν το όμορφο χωριό της Μ.Παναγίας ακόμα πιο όμορφο, πείθοντας ίσως ακόμα και τους επίμονους… αρνητές των έμπρακτων αποδείξεων, για το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για όλες τις κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη. Συνεχίζουμε. Κάθε μέρα και ένα βήμα!»

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 21/2/2022]