ΈΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Με αφορμή τη συντονισμένη προσπάθεια πυροδότησης έντασης εκ μέρους της βουλευτού Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ και της μείζονος αντιπολίτευσης κατά του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής για το θέμα του νέου ΟΕΥ του Δήμου Αριστοτέλη, επισημαίνουμε τα εξής: 

Η ταύτιση της μείζονος αντιπολίτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια πυροδότησης εντάσεων στην τοπική κοινωνία δεν εκπλήσσει κανέναν και είναι απόλυτα συμβατή με την διχαστική και ρητορική που χρησιμοποιεί από την πρώτη μέρα, υποδαυλίζοντας πάθη και τοπικισμούς στους οποίους επενδύει επιχειρώντας να συντηρηθεί πολιτικά. Ευτυχώς για τον τόπο, οι σκεπτόμενοι πολίτες δεν παρασύρονται από τέτοιες πρακτικές. Είναι κρίμα όμως, να παρασύρονται εκπρόσωποι της νέας γενιάς πολιτικών, που θα περίμενε κανείς να συμβάλλουν στη θεραπεία τέτοιων πρακτικών και όχι στη διαιώνισή τους.

Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθειά της μείζονος αντιπολίτευσης να αποδώσει… διχαστικές σκοπιμότητες στη Διοίκηση του Δήμου, μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί και όχι πολύ επιτυχημένο ακόμα και ως τέτοιο.Σημειώνουμε το αναμφισβήτητο γεγονός, ότι η Δημοτική Αρχή συγκρότησε και ψήφισε το νέο ΟΕΥ προσαρμόζοντας αυτόν κατά τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, ώστε να εξυπηρετεί όσο το δυνατόν καλύτερα τις ανάγκες των πολιτών, ΠΡΙΝ καν κατατεθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που προφανώς δεν έχει ακόμα ψηφιστεί και προφανώς αφορά όλη τη χώρα. Δεν το πήραν είδηση άραγε, όσοι βγάζουν ανακοινώσεις, ότι ο νέος ΟΕΥ του Δήμου Αριστοτέλη έχει ήδη ψηφιστεί και το νομοσχέδιο έπεται;

Ακόμα και ο ισχυρισμός ότι αυτό το νομοσχέδιο θα καθιστούσε ενδεχομένως περιττή αυτή τη διαδικασία της ψήφισης νέου ΟΕΥ, αρκεί για να αποδείξει δύο πράγματα:

Αφενός την προσήλωση της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Στέλιου Βαλιάνου στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Αφετέρου τον έωλο χαρακτήρα ακόμα μιας κρίσης συνομωσιολογίας της μείζονος αντιπολίτευσης σε μια περίοδο που η χώρα συνολικά έχει ταλαιπωρηθεί και συνεχίζει να ταλαιπωρείται από συνομωσιολογικές νοοτροπίες.

Για να τελειώνουμε:

Τους Αριστοτελίτες πολίτες αυτού του Δήμου, τους ενδιαφέρει να εξυπηρετούνται από υπηρεσίες που λειτουργούν σωστά και παράγουν αποτέλεσμα σε όλους τους οικισμούς, όπως έχει διασφαλίσει η σημερινή διοίκηση του Αριστοτελίτη Δημάρχου Στέλιου Βαλιάνου, που ενδιαφέρεται και αποδεικνύει έμπρακτα τη διάχυση έργων, αναπτυξιακής δράσης και βελτίωσης συνθηκών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Δήμου!

Δεν ξεγελά η ρητορική τις αντιπολίτευσης κανέναν από τους πολίτες που έχουν πολύ καλή μνήμη, από υπηρεσίες αναξιοποίητες, υπό μια διοίκηση αδιάφορων για το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου στελεχών, που αδυνατούσαν να δρέψουν την αξιοσύνη των εργαζομένων. Οι ίδιοι άνθρωποι συνεχίζουν σήμερα να πολιτεύονται υποδαυλίζοντας «γερασμένες» αντιπαλότητες που κράτησαν στάσιμο τον τόπο για χρόνια, με Ιερισσιώτες, απέναντι σε Αρναιώτες, Αρναιώτες, έναντι Παλαιοχωρινών, Μεγαλοπαναγιώτες, κόντρα σε Ουρανουπολίτες και άλλα τέτοια, που όζουν οπισθοδρόμηση!

Το γεγονός ότι επί πέντε χρόνια, βολεύονταν να διοικούν από τα γραφεία της Αρναίας, επειδή αυτό εξυπηρετούσε την εύκολη καθημερινή μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη, είναι μια μικρή λεπτομέρεια μόνο, από τα πολλά που τους εκθέτουν τόσο στα μάτια των Ιερισσιωτών -τους οποίους αδίκως προσπαθούν να απομονώσουν από τον υπόλοιπο δήμο- όσο και στα μάτια των Αρναιωτών και των κατοίκων όλων των οικισμών που βίωσαν μόνο την αναποτελεσματικότητα και την εγκατάλειψη που μοίραζε η προηγούμενη διοίκηση.. απ` όπου κι αν έδρευε.

Ξεκάθαρα: Η Διοίκηση του Δήμου, δεν πρόκειται να διαλύσει τη λειτουργία των υπηρεσιών, επειδή αυτό εξυπηρετεί την οπισθοδρομικά διχαστική ρητορική στην οποία κάποιοι επιμένουν.

Και τέλος, σε ότι αφορά κομματικούς εναγκαλισμούς και κομματικές υπαγορεύσεις, ας πάψουν να εκτίθενται.

Είναι εκείνοι που δεν μπόρεσαν ούτε ως διοίκηση και δεν μπορούν ούτε ως αντιπολίτευση να ξεφύγουν έστω και λίγο από την «γραμμή» που υπαγορεύουν τα κομματικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά προσπαθούν -ανεπιτυχώς- να ρίξουν «λάσπη» σε μια Διοίκηση και σε έναν Δήμαρχο, που κατ` επανάληψη έχει αποδείξει πως υπερβαίνει πολιτικές καταβολές και δεν διστάζει να ασκήσει σκληρή κριτική σε κυβερνητικές αποφάσεις ή παραλείψεις σε βάρος του Δήμου, πετυχαίνοντας ακόμα και την ανατροπή ορισμένων τέτοιων αποφάσεων, ή την εξασφάλιση πόρων και παρεμβάσεων υπέρ των συμφερόντων του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας.

Οι πολίτες, βλέπουν, γνωρίζουν, συγκρίνουν

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αριστοτέλη

 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 11/12/2021]