ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΠΟΥ «ΒΡΑΖΕΙ» ΑΠΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ – ΈΣΤΕΙΛΑΝ SELF TEST

Η ΕΟΔ «Βάση Ετοιμότητας Κασσάνδρας» ξεκίνησε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα από τη Γερμανία «Medical Volunteers International» με στόχο την κάλυψη υγειονομικών αναγκών που ίσως παρουσιαστούν λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας.

Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε με σκοπό να εξοπλίσει με διάφορα υγειονομικά υλικά τα σχολεία της Κασσάνδρας, στη Χαλκιδική, καθώς σε πρώτη φάση οι Γερμανοί εθελοντές έστειλαν έξι κιβώτια των 800 self test σιέλου, τα οποία θα μοιραστούν στους μαθητές της περιοχής.

Όπως δήλωσε στο ThessToday.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, οι εθελοντές από τη Γερμανία έστειλαν επίσης και αρκετό υγειονομικό εξοπλισμό στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου, αλλά και σε μονές της Χαλκιδικής.

«Σκοπός είναι να μας βοηθήσουν στο ΚΥ Υγείας και στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, καθώς εκεί πηγαίνουν πολλοί μαθητές να κάνουν self test», δήλωσε στο ThessToday.gr η κυρία Χαλκιά, υπογραμμίζοντας το θετικό πρόσημο της νέας αυτής συνεργασίας μεταξύ της ΕΟΔ «Βάση Ετοιμότητας Κασσάνδρας» και της «Medical Volunteers International».

«Βράζει» από κρούσματα η περιοχή

Σύμφωνα με την δήμαρχο Κασσάνδρας η περιοχή «βράζει» από τον κορονοϊό, ενώ σήμερα έφυγε από τη ζωή γνωστός επιχειρηματίας σε ηλικία 58 ετών, νικημένος από τον ιό. «Δεν είναι καλή η κατάσταση στην περιοχή μας, είμαστε στα πιο υψηλά επίπεδα κρουσμάτων από την αρχή που ξεκίνησε η πανδημία», είπε η κυρία Χαλκιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου ότι στη Χαλκιδική εντοπίστηκαν 74 νέα κρούσματα κορονοϊού.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 24/11/2021]