ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ GRTIMES ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΕΖΟΝ

Οι δήμαρχοι της Χαλκιδικής δίνουν στο GRTimes.gr το κλίμα που υπάρχει στον νομό από την τουριστική περίοδο του 2021, συζητούν για τις στατιστικές εκπλήξεις που σημειώθηκαν και αναφέρουν τα σχέδιά τους για το 2022. «Χρονιά Ορόσημο» όπως τονίζουν.

Τεράστια είναι ικανοποίηση από τους επιχειρηματίες της Χαλκιδικής με τον τρόπο που εξελίχθηκε η φετινή τουριστική σεζόν με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, σύμφωνα με τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας. Μάιος και Ιούνιος ξεκίνησαν διστακτικά, όμως Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος έκλεισαν πανηγυρικά τη τουριστική σεζόν του 2021.

  • «Ζήσαμε τον Αύγουστο δύο φορές φέτος, δεν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο στην περιοχή μας» τονίζει στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Σιθωνίας.
  • «Ξεπεράσαμε τα νούμερα του 2019 φέτος» προσθέτει ικανοποιημένη η δήμαρχος Κασσάνδρας.
  • «Στοχεύουμε σε νέες εναλλακτικές πηγές τουρισμού. Ο τζίρος και η επισκεψιμότητα της φετινή σεζόν μας έσωσε» αναφέρει ο δήμαρχος Αριστοτέλη.
  • «Νιώθουμε ικανοποίηση για το τουριστικό προϊόν που προσφέραμε φέτος. Θετικό πρόσημο η συμμετοχή σε εκθέσεις, αλλά και οι επενδύσεις που ήρθαν μέσω του real estate» δηλώνει στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας.
  • «Ικανοποίηση από τη φετινή χρονιά, όμως υστερούμε σε υποδομές. Χρειαζόμαστε βοήθεια από την Περιφέρεια και τη Κυβέρνηση» σχολιάζει ο δήμαρχος Πολυγύρου.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με στοιχεία της IΝΣΕΤΕ οι εισπράξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 53,9% και διαμορφώθηκαν στα 671 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τη Γαλλία μειώθηκαν κατά 37,9% και πιο συγκεκριμένα έφτασαν τα 345 εκατ. ευρώ.

Από τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, πτώση στις εισπράξεις παρουσίασαν το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Ρωσία, όπου δέχθηκε μείωση κατά 83,8% και τις εισπράξεις να διαμορφώνονται στα 34 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε τι δήλωσε αναλυτικά ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος:

Δήμαρχος Αριστοτέλη – Στέλιος Βαλιάνος

«Όπως ήταν αναμενόμενο οι μήνες Μάιος και Ιούνιος ήταν δοκιμαστικοί. Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο Ιούλιος και ο Αύγουστος ήταν δύο πολύ καλοί μήνες που θύμισαν το καλοκαίρι του 2019. Το τουριστικό εισόδημα διασώθηκε σε επίπεδο επισκεψιμότητας και τζίρου για το 2021 και μπορούμε με αυτό τον τρόπο να ατενίζουμε με αισιοδοξία το 2022» σημειώνει στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Αριστοτέλη.

Να σημειωθεί, ότι ο δήμος εκπονεί και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τουριστική προβολή της περιοχής για ένα πιο ποιοτικό και βελτιωμένο τουρισμό, ενώ μεγάλη ανάπτυξη έχει σημειώσει ο περιπατητικός τουρισμός κυρίως στην Ολυμπιάδα, αλλά και σε άλλες περιοχές του δήμου, όπου υπάρχουν πολλές κρατήσεις από περιπατητές της χώρας, αλλά και του εξωτερικού.

Για το 2022 ο κ. Βαλιάνος προετοιμάζει το νέο πρόγραμμα για την τουριστική προβολή του δήμου Αριστοτέλη για όλο το χρόνο, με την γαστρονομία να είναι αρκετά ψηλά στον χάρτη.

[ΠΗΓΗ: https://www.grtimes.gr/, του Μιχαήλ Παπαβασιλείου, 14/102021]