ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ!

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΜΥ και τη σχετική ενημέρωση που έχουν και οι αρχές Πολιτικής Προστασίας στην Κεντρική Μακεδονία, η ευρύτερη γεωγραφική περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη απειλείται δυστυχώς από ακραία καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να εκδηλωθούν κατά τις βραδινές ώρες, σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου!

Καλούνται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη να αποφύγουν περιττές μετακινήσεις και σε κάθε περίπτωση:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Οι υπηρεσίες και το προσωπικό του Δήμου Αριστοτέλη με όλο τον διαθέσιμο μηχανολογικό εξοπλισμό, σε συνεργασία με υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Πολιτικής Προστασίας και των Σωμάτων Ασφαλείας, βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια όπου και εφόσον απαιτηθεί, με τη συνδρομή και ιδιωτών που διαθέτουν επαγγελματικό εξοπλισμό και έχουν λάβει ειδοποίηση να βρίσκονται σε εγρήγορση.

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 14/10/2021]