ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: “ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ” ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Οπισθοχώρηση από το υπουργείο Παιδείας για τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε από γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και τοπικούς άρχοντες. Τα σχέδια φαίνεται πως δεν θα υλοποιηθούν, ωστόσο γονείς και μαθητές προχώρησαν σήμερα σε αποχή από τα μαθήματα στα σχολεία όπου επρόκειτο να γίνουν οι συγχωνεύσεις.

Όπως είπαν στο GTimes γονείς και εκπρόσωποι δημοτικών αρχών, σε πληροφόρηση που είχαν από το υπουργείο Παιδείας, οι συγχωνεύσεις των τμημάτων στην πλειοψηφία τους δεν θα πραγματοποιηθούν. Αντίθετα, σε κάποιες περιπτώσεις, όπως αυτή που αφορά στο Δημοτικό Σχολείο Αμμουλιανής, η συγχώνευση θα γίνει τελικά.

Το πρωί της Τετάρτης (13/10) στα “επίμαχα” δημοτικά σχολεία του δήμου Αριστοτέλη, όπου επρόκειτο να γίνουν συγχωνεύσεις τμημάτων, πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις, αλλά από αύριο τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά.

Δείτε εδώ φωτογραφίες έξω από το δημοτικό σχολείο του Στανού Χαλκιδικής:

Οι διαβεβαιώσεις ωστόσο για αλλαγή σχεδίων δόθηκαν προφορικά (όπως και των αρχικών σχεδίων για συγχωνεύσεις), με αποτέλεσμα τοπικοί φορείς και γονείς να παραμένουν σε εγρήγορση για τυχόν εξελίξεις.

Άλλωστε σε μια εβδομάδα περίπου και συγκεκριμένα στις 21 Οκτωβρίου αναμένεται επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας στον Πολύγυρο.

Αναμένεται μάλιστα να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με την παρουσία του κ. Βούτσινου και τη συμμετοχή των δημοτικών αρχών του νομού Χαλκιδικής και στελεχών της Περιφέρειας και της Εκπαίδευσης. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν επίσης, οι Δημοτικές Αρχές του νομού, καθώς και στελέχη της Περιφέρειας και της Εκπαίδευσης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια και θα ασκηθεί κάθε πίεση, πέρα από τις παρεμβάσεις προς την Υπουργό Παιδείας, προκειμένου να επιλυθεί και με τη δική του συνδρομή το θέμα της συγχώνευσης των τμημάτων στα σχολεία.

[ΠΗΓΗ: https://www.grtimes.gr/, 13/10/2021]