ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΧΕΔΙΑ ΥΨΟΥΣ 6.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Στέλιος Βαλιάνος: «Απαντούμε στις πραγματικές ανάγκες με σχέδιο και αποτέλεσμα.»

Αφετηρία για τον πλήρη εκσυγχρονισμό των δικτύων και λοιπών υποδομών ύδρευσης των οικισμών του Δήμου Αριστοτέλη που το χρειάζονται, αποτελεί η υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για την πρώτη δέσμη έργων συνολικού προϋπολογισμού 5.936.851 ευρώ, ενώ ήδη ετοιμάζονται οι μελέτες και για την επόμενη δέσμη έργων της ιδίας κατηγορίας.

Η πρόταση, υπό τον τίτλο «αναβάθμιση και κατασκευή υποδομών ύδρευσης οικισμών Δήμου Αριστοτέλη», περιλαμβάνει τέσσερα μεγάλα έργα αντικατάστασης εσωτερικών δικτύων ύδρευσης σε ισάριθμους οικισμούς: α) Αρναία με προϋπολογισμό 1.971.458 ευρώ β) Νεοχώρι με προϋπολογισμό 1.241.458 ευρώ, γ) Παλαιοχώρι με προϋπολογισμό 1.814.376 ευρώ και δ) Πυργαδίκια με προϋπολογισμό 904.531 ευρω. Σε όλους τους οικισμούς τα έργα περιλαμβάνουν και τις δαπάνες αρχαιολογικής επίβλεψης, αλλά και μεταφοράς των προϊόντων εκσκαφής σε εγκαταστάσεις διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων.

Ο Δήμος έχει ήδη εκπονήσει αντίστοιχη μελέτη για το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης στην Ουρανούπολη, ενώ σύντομα ακολουθεί η Ιερισσός για την οποία ολοκληρώνονται οι διεξάγονται μελέτες τόσο για το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης, όσο και για το εξωτερικό δίκτυο, όπως και για το εξωτερικό δίκτυο του Νεοχωρίου, για να ενισχυθεί η ποσότητα του νερού προς κατανάλωση.

Για τα ήδη υποβληθέντα έργα, το συνολικό καθαρό μήκος των δικτύων που θα αντικατασταθούν ή θα κατασκευαστούν, υπολογίζεται σε 13.825 μέτρα για την Αρναία, 9.425 μέτρα για το Νεοχώρι, 13.784 μέτρα για το Παλαιοχώρι και 6.191 μέτρα για τα Πυργαδίκια. Έτσι θα τροφοδοτηθούν πλέον οι οικισμοί με πόσιμο νερό από σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης, στα οποία θα τοποθετηθούν βάνες εξαερισμού, βάνες εκκένωσης, δικλείδες ασφαλείας, μειωτής πίεσης, κρουνοί πυρόσβεσης κ.λπ.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και το προσωπικό του Δήμου, που εργάστηκαν τόσο καιρό άοκνα για την υλοποίηση ενός ακόμη σχεδίου που θα ολοκληρωθεί, με τους οικισμούς μας να αποκτούν πλέον ένα σύγχρονο και επαρκές δίκτυο ύδρευσης. Με την έγκριση του σχεδίου μας, η αναβάθμιση των δικτύων θα συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, στην προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά επιπλέον στην τουριστική ανάπτυξη και κατά συνέπεια στην οικονομική ανάπτυξη. Το έργο που θέτουμε σε κίνηση, δεν είναι απλά η βελτίωση της ύδρευσης, δηλαδή οι καθημερινές ανάγκες του Δημότη μας. Είναι η απάντηση σε όσους ρωτούν τον τελευταίο καιρό, είτε καλοπροαίρετα, είτε κακοπροαίρετα “και πως θα στηρίξεις τουριστική ανάπτυξη χωρίς κατάλληλες υποδομές;” Έχω πει, λοιπόν, ότι στις πραγματικές ανάγκες των συμπολιτών μας, οι απαντήσεις δεν θα δίνονται με θεωρίες, αλλά στην ώρα τους, με σχέδιο, με στοιχεία, με αποτελέσματα, με έργο. Είναι δε σαφές ότι για να διεκδικήσει κανείς έργα και κονδύλια θα πρέπει πρωτίστως να έχει προετοιμάσει ώριμες και αδειοδοτημένες μελέτες. Αυτή την αθόρυβη δουλειά διεκπεραιώνουμε μήνες τώρα και το αποτέλεσμα σύντομα θα μας ικανοποιήσει. Έτσι οικοδομούμε τον νέο Δήμο Αριστοτέλη. Με σταθερότητα, σχέδιο και δουλειά. Κάθε μέρα και ένα βήμα.»

 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 30/5/2021]