ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ – ΜΕ 20 ΠΙΣΤΟΥΣ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ

Εκδόθηκε το ΦΕΚ με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα μέτρα που θα ισχύουν  μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα το πρωί. Οι Ιεροί Ναοί όλης της χώρας θα λειτουργούν με περιορισμούς. Συγκεκριμένα κατά τις Ιερές Ακολουθίες της Τετάρτης 21 Απριλίου, Παρασκευής 23 Απριλίου, του Σαββάτου του Λαζάρου 24 Απριλίου και την Κυριακή των Βαΐων 25 Απριλίου, οι πιστοί θα μπορούν να λειτουργηθούν με την αναλογία 1 ατόμου ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 20 άτομα.

Στις επιδημιολογικές περιοχές που βρίσκονται στο επιδημιολογικό επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου τις υπόλοιπες μέρες που δεν αναφέρονται παραπάνω θα τελούνται οι Ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών αποκλειστικά από τον θρησκευτικό λειτουργό ενώ στις κόκκινες περιοχές θα τελούνται με περιορισμούς, δηλαδή ανώτατο όριο 9 άτομα και 1 ανά 25 τ.μ..

Τα πρόστιμα παραμένουν στα 1500 ευρώ  στον θρησκευτικό λειτουργό σε περίπτωση που δεν θα τηρηθούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας:

Ακόμα υπάρχει σχετικό παράρτημα στο οποίο αναφέρονται ρητές οδηγίες που πρέπει να τηρηθούν κατά τις Ακολουθίες τόσο από τους Ιερείς όσο και από τους πιστούς ενώ ο κάθε Ναός πρέπει να φροντίζει για τον αερισμό και την παροχή αντισηπτικού. Ταυτόχρονα διευκρινίζεται ότι στις Ιερές Μονές και τα Ησυχαστήρια δεν επιτρέπεται η διανυκτέρευση των επισκεπτών ούτε και η ταυτόχρονη παρουσία εντός του Καθολικού των Μοναστηριών άνω των 9 ατόμων με την αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ. ενώ για την Αθωνική Πολιτεία τα μέτρα τα καθορίζει η Διοίκηση του Αγίου Όρους σε συνεννόηση με την Ιερά Κοινότητα.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το ΦΕΚ.

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 18/5/2021]