ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ UCI GRANFONDO TOUR 2021

Ο Δήμος Αριστοτέλη αποφάσισε τη συμμετοχή του ως συνδιοργανωτή στους Παγκόσμιους Ποδηλατικούς Αγώνες UCI GranFondo Tour 2021.

Το UGFWS με την ελληνική ονομασία του αγώνα UCI Μacedonia GranFondo Tour, είναι ο μεγαλύτερος ποδηλατικός αγώνας για ερασιτέχνες στην Ελλάδα με 300 ποδηλάτες από 25 χώρες και θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Αριστοτέλη τον Απρίλιο του 2021.

Οι αριθμοί των αγώνων:

  • -300 επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές/ ποδηλάτες
  • -200 συνοδοί-συγγενείς και αποστολές ομάδων
  • -3 ημέρες διάρκειας αγώνων
  • -Προβολή όλων των διοργανώσεων από ΜΜΕ
  • -2.000 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία

Να σημειωθεί ότι η ποδηλασία είναι ένα από τα ταχέως αναπτυσσόμενα αθλήματα παγκοσμίως, όπως στην Γερμανία, την Ολλανδία, την Γαλλία, την Πολωνία, την Δανία κλπ. Μόνο στην Γερμανία υπάρχουν σχεδόν 10 εκατομμύρια ποδηλάτες εκ των οποίων 5,3 εκατ. είναι ορεινοί ποδηλάτες.

Σύμφωνα με έρευνες της Ε.Ε., η αγορά του ποδηλατικού τουρισμού αγγίζει ήδη τα 44 δις ευρώ ετησίως και πιο συγκεκριμένα, στην Ολλανδία πάνω από το 70% των κατοίκων πραγματοποιεί ποδηλατικές διακοπές ενώ στην Γερμανία εκτιμάται ότι το 25% των Γερμανών τουριστών αναφέρουν την ποδηλασία ως την κύρια δραστηριότητα τους. Μελέτη του Ευρωκοινοβουλίου που βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατιστών (www.ecf.com ) δείχνει ότι, κάθε χρόνο γίνονται 2,2 δισ. ποδηλατικές εξορμήσεις για τουριστικούς λόγους στην Ευρώπη.

[ΠΗΓΗ: https://travel-tourism.news-24.gr/, από tornosnews.gr, 20/12/2020]