ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ-ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Υπογράφηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργο, η σύμβαση του έργου με τίτλο: “Κατασκευή τεχνικών – αντιπλημμυρικών επί του οδικού άξονα Πολυγύρου – Αγίου Όρους”

Υπογράφηκε την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020, από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργο, στο γραφείο του στο Διοικητήριο Πολυγύρου, η σύμβαση του έργου με τίτλο “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ”, προϋπολογισμού 2.000.000,00 Ευρώ.

Πρόκειται για ένα έργο που ως σκοπό έχει την αύξηση της παροχετευτικότητας και την αποκατάσταση των υφιστάμενων τεχνικών στις εξής θέσεις του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε.Χ:

  • Είσοδος Πλανών – Παραπόταμος Χαβρία.
  • Κατασκευή τεχνικών εισόδου και εξόδου υφιστάμενης γέφυρας κύριου παραπόταμου Χαβρία στην περιοχή Αγίου Ιωάννη.
  • Πλανά – Κατασκευή συμπληρωματικού τεχνικού στο ύψος του Πλατανορέματος.
  • Κατασκευή συμπληρωματικού τεχνικού σε γέφυρα στην περιοχή Γοματίου (κηροπλαστείο).
  • Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης για την προστασία των πρανών του τεχνικού πριν την είσοδο του Γοματίου (γήπεδο).
  • Ενίσχυση των τεχνικών εισόδου και εξόδου στη γέφυρα στην περιοχή «Κοκκινόλακας» Ιερισσού.

Στόχος των εργασιών που θα εκτελεστούν είναι η αποκατάσταση των φυσικών φθορών και καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα από τις 19 έως τις 22 Νοεμβρίου 2019 στα παραπάνω τεχνικά και η αποφυγή επανάληψής τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής με δήλωσή του τόνισε τα εξής: “Συνεχίζοντας τα αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές της Χαλκιδικής, αυτή τη φορά σειρά έχουν σημεία στο οδικό δίκτυο Πολυγύρου – Αγίου Όρους, που κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων του Νοεμβρίου 2019 δημιούργησαν προβλήματα τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και στους οικισμούς Πλανών, Γοματίου και Ιερισσού. Η ανταπόκριση της Περιφέρειας, στο αίτημα των υπηρεσιών για τις ενέργειες χρηματοδότησης του έργου, ήταν άμεση και είχε ως αποτέλεσμα την υπογραφή της παρούσας σύμβασης. Η δημιουργία υποδομών και η ασφάλεια των πολιτών είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας”.

 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 6/10/2020]