ΡΙΖΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΛΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Οριστική λύση στο θέμα της τεχνικής ανεπάρκειας του αντλιοστασίου της Ιερισσού, που προκάλεσε τα τελευταία 24ώρα την έλλειψη νερού σε Νέα Ρόδα, Κομίτσα, Τρυπητή και Αμμουλιανή, έδωσε ο Δήμος Αριστοτέλη, ενώ μέχρι αύριο το πρωί αναμένεται να έχει αποκατασταθεί η ομαλή υδροδότηση.

Από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκε η βλάβη στο αντλιοστάσιο και η αδυναμία παροχής νερού προς την κεντρική δεξαμενή από την οποία υδροδοτούνται οι συγκεκριμένοι οικισμοί, ξεκίνησαν και οι προσπάθειες επιδιόρθωσης της βλάβης, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει και η διαδικασία προμήθειας νέας σύγχρονης αντλίας, για την οριστική διευθέτηση του προβλήματος, μετά από σχετική εντολή  που έδωσε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, επισημαίνοντας τα εξής:

«Είναι προφανώς εύλογη η αγανάκτηση κάθε πολίτη και επισκέπτη, που εν μέσω θέρους και υψηλών θερμοκρασιών, δεν έχει ξαφνικά πρόσβαση στο πλέον βασικό αγαθό το νερό. Γι` αυτό ζήτησα, όχι μόνο να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η βλάβη που οδήγησε στο πρόβλημα, αλλά να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας νέας αντλίας, προκειμένου το φαινόμενο να μην επαναληφθεί. Σ` αυτό βέβαια θα συμβάλει ακόμα περισσότερο και το έργο της εγκατάστασης και λειτουργίας σύγχρονου Κέντρου Ελέγχου των δικτύων ύδρευσης όλων των παραλιακών οικισμών, τη σύμβαση εκτέλεσης του οποίου υπογράψαμε και ανακοινώσαμε προ ημερών.»

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 30/7/2020]