ΈΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Φαίνεται ότι τα τυπικά απομένουν ώστε να κλειστεί η τελική ημερομηνία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Χαλκιδική.

Σύμφωνα λοιπόν με όλες τις πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός θα έρθει την Τρίτη 23 Ιουνίου. Αν και ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το πρόγραμμα μιας και οι επιτελείς του Πρωθυπουργικού γραφείου το επεξεργάζονται ακόμη, έχουν διαρρεύσει οι πληροφορίες ότι θα επισκεφτεί Νέα Καλλικράτεια και θα συνομιλήσει με πολίτες, τα Νέα Μουδανιά όπου ενδέχεται να πιει καφέ στην παραλία και να επισκεφτεί το Δημαρχείο όπου θα έχει ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Δήμαρχο Μανώλη Καρρά.

Στην συνέχεια θα επισκεφθεί τον Δήμο Πολυγύρου όπου θα πάει στο Δημαρχείο να συναντηθεί εθιμοτυπικά με τον Δήμαρχο Αστέριο Ζωγράφο και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί πιθανότατα στο Δημοτικό θέατρο του Δήμου Πολυγύρου όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τον τουρισμό αυστηρά με τη συμμετοχή των φορέων.

Μάλιστα αναμένεται να έχει και κουστωδία κυβερνητικών αξιωματούχων και Υπουργών του οικονομικού επιτελείου. Πάντως η επίσκεψη χαρακτηρίζεται ως ολιγόωρη. Ιστορικά την Χαλκιδική έχουν επισκεφτεί ως Πρωθυπουργοί της Νέας Δημοκρατίας ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής (1974- 1980) όπου επισκέφτηκε την Αρναία όπως και ο Κώστας Καραμανλής (2004-2009) και πάλι στην Αρναία.

Ακόμη είχε έρθει ο Αντώνης Σαμαράς ως Πρωθυπουργός στην επέτειο των 40 χρόνων ίδρυσης του Κόμματος στην Κασσάνδρα. Τέταρτος Πρωθυπουργός θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από πλευράς ΝΔ. Βέβαια στο παρελθόν την Χαλκιδική είχε επισκεφτεί ο Κώστας Σημίτης στην σύνοδο κορυφής στο Πόρτο Καρράς.

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, από εφημερίδα “Θέμα της Χαλκιδικής”, 18/6/2020]