ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: «ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ»

«Νομίζω ότι μετά από δυόμισι μήνες υποχρεωτικής αποχής από τη Χαλκιδική, οι Θεσσαλονικείς θα δοκιμάσουν να έρθουν κατά χιλιάδες στο νομό από τη Δευτέρα» είπε στον FOCUS FM 103.6 ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Μαγκαζίνο» με τη Θεοδώρα Απότα, εκτίμησε ότι οι Θεσσαλονικείς θα θελήσουν «να απολαύσουν αυτό που τους στερήθηκε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα». Ο κ. Γιώργος έκανε λόγο για αναμενόμενη εξέλιξη και εξήγησε ότι «πολλοί έχουν σπίτια που θα ήθελαν να τα δουν, να ελέγξουν αν έχουν γίνει ζημιές».

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών το Σαββατοκύριακο, σημείωσε ότι «τη θάλασσα θα απολαύσουν οι γηγενείς και αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα επέλεξαν το νομό Χαλκιδικής ως μόνιμη κατοικία». Τόνισε ότι «με προσοχή και με ατομική ευθύνη, όλα θα πάνε καλά».

Για την φετινή τουριστική σεζόν παρατήρησε ότι υπάρχει αισιοδοξία. «Είναι βάσιμες οι ελπίδες ότι όταν ανοίξουν τα χερσαία σύνορα οι επισκέπτες των Βαλκανίων θα έρθουν για άλλη μία χρονιά στο νομό Χαλκιδικής» ανέφερε.

Τέλος, ο κ. Γιώργος έκανε λόγο για «απέραντα εργοτάξια» σε περιοχές της Χαλκιδικής (Νικήτη, Σάρτη, Συκιά, Βουρβουρού, Ν. Μαρμαρά, Πόρτο Κουφό, Τορώνη), εξηγώντας ότι «υπάρχουν στημένα μικρά ή μεγάλα συνεργεία τα οποία είτε αποκαθιστούν ζημιές, είτε βελτιώνουν υποδομές ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενοδοχείων».

Ακούστε εδώ τις δηλώσεις του κου Γιώργου:

 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 15/5/2020]