ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Νέες μελέτες για παιδικές χαρές και την κατασκευή νέου γηπέδου στη Μεγάλη Παναγία ολοκλήρωση – επισκευή ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων Δ.Ε. Σταγείρων – Ακάνθου παραλαμβάνει ο Δήμος Αριστοτέλη, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Κούκος

Στο μεθαυριανό δημοτικό συμβούλιο παραλαμβάνουμε :α) τη μελέτη για την κατασκευή νέας παιδικής χαράς στη Μεγάλη Παναγία (και την τελειοποίησή τους σε άλλα 5 χωριά του Δήμου:Αρναία, Στανός, Παλαιοχώρι, Ουρανούπολη και Πυργαδίκια)

και β) τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος 2 για την κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου στη θέση “Λόγγος” στη Μεγάλη Παναγία (και την ολοκλήρωση των υφιστάμενων ανοιχτών γηπέδων στην Ιερισσό και επισκευαστικές εργασίες στα ανοιχτά γήπεδα τένις και μπάσκετ στα Νέα Ρόδα).

Η στενή μας συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών φέρνει νέα χρηματοδοτική επιτυχία στο  Δήμο_Αριστοτέλη.

Τη χρηματοδότησή του από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, εξασφάλισε το έργο με τίτλο “Αναβάθμιση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Αριστοτέλη”, το οποίο θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Αριστοτέλη με συνολικό προϋπολογισμό 506.611,54 € (με Φ.Π.Α.).

Το έργο διαιρείται σε δύο υποέργα:

1ον Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στη θέση ‘’Λόγγος’’ ΔΚ Μεγάλης Παναγίας, Δ.Ε. Παναγίας» προϋπολογισμού 231.993,24 € (με ΦΠΑ).

2ον «Ολοκλήρωση – επισκευή ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων Δ.Ε. Σταγείρων – Ακάνθου» προϋπολογισμού 274.618,30 € (με ΦΠΑ).Το έργο περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των υφιστάμενων ανοιχτών γηπέδων στη θέση «Καλαϊτζή Λάκκος» στην Δ.Κ. Ιερισσού και τις επισκευαστικές εργασίες στα ανοιχτά γήπεδα τένις και μπάσκετ στην Τ.Κ. Νέων Ρόδων.

Για την ολοκλήρωση των δύο υποέργων, προβλέπεται χρονοδιάγραμμα οκτώ και έξι μηνών αντίστοιχα, από την ημέρα υπογραφής σύμβασης με ανάδοχο.

Με το σωστό τρόπο και με τεχνικά άρτιες διαδικασίες, προχωράμε σε ουσιαστική αναβάθμιση αθλητικών υποδομών του Δήμου Αριστοτέλη, και ταυτόχρονα της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Δημότες, στο πεδίο του ερασιτεχνικού – μαζικού αθλητισμού. Η ωριμότητα των μελετών και οι γνωμοδοτήσεις των εμπλεκόμενων φορέων επιτρέπουν την άμεση δημοπράτηση των δύο Υποέργων, η οποία υπολογίζεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου 2020 με υπογραφή συμβάσεων στα μέσα του Ιουλίου 2020. Έτσι, το καλοκαίρι του 2021, θα έχουν όλοι ένα ακόμα παράδειγμα, του πως κατασκευάζονται νέες ολοκληρωμένες υποδομές, με σωστές προδιαγραφές, για να διαρκέσουν και τα επόμενα πολλά χρόνια.

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 27/4/2020]