ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΝΕΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, θα ήθελα να ευχηθώ από καρδιάς σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας καλή και εποικοδομητική συνεργασία.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να έχω επιλεγεί Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, μιας Περιφερειακής Διεύθυνσης με ισχυρή δυναμική, με αξιολογότατο ανθρώπινο δυναμικό, με προοπτική ανάπτυξης.

Σ΄ αυτή την πρόκληση θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να ανταποκριθώ στις προσδοκίες όλων, υπηρετώντας τις καθημερινές ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στο σημαντικό και πολυσύνθετο έργο που επιτελούν. Με όραμα που θα εμπνέει όλους μας, με προοπτική που θα ενδυναμώνει τις προσπάθειές μας και με κύρια όπλα την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, την παροχή ίσων ευκαιριών για όλους, τον αλληλοσεβασμό, την αξιοσύνη, την εργατικότητα θα προσπαθήσουμε να ανοίξουμε ορίζοντες ανάπτυξης της εκπαίδευσης.

Επιδίωξη είναι η δημιουργία μίας οργανωσιακής κουλτούρας με κύρια χαρακτηριστικά το στρατηγικό σχεδιασμό, την πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, τη γνωστική, συναισθηματική και ψυχολογική ανάπτυξη των μαθητών μας, τη μείωση των αντιστάσεων αλλαγής, την καινοτομία, την αναβάθμιση γενικότερα της εκπαίδευσης και της παροχής υπηρεσιών.

Θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη δημιουργία ενός σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία, που θα δίνει έμφαση παράλληλα με τη γνωστική ανάπτυξη των μαθητών, στην ανάπτυξη κριτικής, δημιουργικής, αναλυτικής, αποκλίνουσας σκέψης, με στόχο τη δημιουργία ελεύθερων, δημοκρατικών πολιτών και κυρίως υγιών προσωπικοτήτων.

Θα δώσουμε έμφαση στη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού σχολείου που θα εντάσσει και θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές. Ενός σχολείου δημιουργικού, καινοτόμου, με σύγχρονες διδακτικές παρεμβάσεις, με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα.

Σ΄ αυτή την προσπάθεια ζητώ τη συμπαράσταση και τη συνεισφορά όλων σας. Σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια εκπαίδευση χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς, με φρέσκιες ιδέες, με προοπτική. Καλώ τον καθένα σας προσωπικά από την πλευρά του να δώσει το δικό του αγώνα για αυτό το κοινό όραμα. Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση. Το στοίχημα αυτό θα το πετύχουμε όλοι μαζί ενωμένοι.

Με εκτίμηση,

Αλέξανδρος Κόπτσης,

Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Διαβάστε εδώ το βιογραφικό του κου Α. Κόπτση.

 

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 2/4/2019]