ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ: ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΧΑΛΑΖΙ, ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ ΚΑΙ ΚΡΥΟ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με το οποίο προειδοποιεί για ισχυρά καιρικά φαινόμενα, με κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρές  καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τα δυτικά και βόρεια από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (12-03-2019), ενώ χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν κυρίως  στα ορεινά. Ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει έως και 12 βαθμούς Κελσίου στις κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι που θα πνέουν στα πελάγη θα αγγίξουν τα 9 μποφόρ, ενώ οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου

Πιο αναλυτικά:

  1. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:

Α. Την Τρίτη (12-03-2019) από τις πρωινές ώρες το Ιόνιο και βαθμιαία την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Από το μεσημέρι τη Θεσσαλία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και σταδιακά τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Σ. Την Τετάρτη (13-03-2019) τις πρωινές ώρες την Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, μέχρι το μεσημέρι την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

  1. Τους πολύ θυελλώδεις ανέμους. Η ένταση τους την Τρίτη (12-03-2019) θα φτάσει στα πελάγη τα 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (13-03-2019).
  2. Τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 10-12 βαθμών κελσίου, που θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Τρίτης και τις πρωινές και βραδινές ώρες της Τετάρτης (13-03-2019), στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
  3. Τις χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές, από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (12-03-2019) μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και πρόσκαιρα στα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

 

[ΠΗΓΗ: https://www.cnn.gr/, 11/3/2019]