Ο ΕΒΡΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΤΡΑΙΝΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ

Για τα χρυσωρυχεία διαδήλωσε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ε. Λαμπάκης. Για το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δεν έγινε, καμιά διαδήλωση, καμιά κινητοποίηση για την ευαισθητοποίηση των πολιτών από την αποθετική ζημία που υφίσταται η τοπική οικονομία.

Άδικα μιλάμε για ανάπτυξη του Λιμένος Αλεξανδρούπολης και για Σιδηροδρομική Εγνατία, όταν ο Έβρος μένει εκτός της σχεδιαζόμενης γραμμής Μπακού-Βιέννης…

Θέλουμε η χώρα μας, να ξεφύγει από την μιζέρια και την υπανάπτυξη που μας οδήγησαν τα Μνημόνια εξ αιτίας του τυχοδιωκτισμού των κομμάτων, που το μόνο που τα ενδιέφερε, ήταν η εξασφάλιση της παραμονής τους στην εξουσία, με χιλιάδες προσλήψεων των «δικών τους παιδιών» αδιαφορώντας τελείως για την Ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.

Αλλά δυστυχώς η ίδια και χειρότερη πρακτική εφαρμόζεται σήμερα, από την Κυβέρνηση της Αριστεράς και τις Προόδου, ενώ η φτωχοποίηση και εξαθλίωση των Ελλήνων, επιδεινώνεται καθημερινά.

Και την ίδια  στιγμή, οι ευκαιρίες περνούν και χάνονται.

Ατέρμονες οι συζητήσεις για την «Σιδηροδρομική Εγνατία» για την δημιουργία Υδατοδρομίων, και για την ανάπτυξη του Λιμένος της Αλεξανδρούπολης.

Μόνο που «αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες» όπως λέγει και ο Λαός μας.

Προχθές στην Βουλή, ο Βουλευτής Έβρου κ., Αναστ. Δημοσχάκης, κατά την συζήτηση για τα Υδατοδρόμια, που η λειτουργία τους είναι αναγκαίος παράγων και για την τουριστική ανάπτυξη της Σαμοθράκης, έκανε μία αναφορά, για την οποία είμαστε σίγουροι, πως λίγοι την πρόσεξαν και λίγοι αντιλήφθησαν την σημασία της.

Είπε λοιπόν συγκεκριμένα ο κ. Αναστ. Δημοσχάκης.

«Είναι εμφανές ότι από την πλευρά της Κυβέρνησης δεν υπάρχει ρεαλιστικός στρατηγικός σχεδιασμός στο θέμα των λοιπών μεταφορών, όπως της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νομού. Τις διεθνείς ευκαιρίες που μας δόθηκαν, τις αγνοήσατε.

Παράδειγμα αποτελεί η γραμμή Μπακού-Βιέννη. Αφήσατε τη γραμμή να περάσει σύριζα από τη χώρα μας και από τον ποταμό Έβρο και δεν ενδιαφερθήκατε να εισέλθει στην Ελλάδα και να εξέλθει από το Ορμένιο.

Στην ερώτηση που κατέθεσα, την οποία και θα παραδώσω για τα Πρακτικά της Βουλής -και την οποία συνυπέγραψαν ο Τομεάρχης Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας και οι δύο Βουλευτές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο κ. Παναγιωτόπουλος και ο κ. Κυριαζίδης της Δράμας-, αντί να μας απαντήσετε ο ίδιος, δείχνοντας έμπρακτο ενδιαφέρον για τη γραμμή και να εκτιμήσετε θετικά ότι φέραμε ένα σημαντικό θέμα που αφορά τον συγκοινωνιακό σχεδιασμό στον Έβρο, στη Θράκη και στη χώρα, εσείς μας παραπέμψατε σε μία απάντηση της Διευθύντριας Ανάπτυξης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που ουσιαστικά δεν λέει τίποτα, υπογραμμίζοντας απλώς ότι δεν έχει καμμιά αρμοδιότητα στη λειτουργία της σιδηροδρομικής υποδομής.

Και επίσης, μας διαβιβάσατε τρία έγγραφα υφισταμένων σας διευθύνσεων του Υπουργείου σας. Δεν μας απαντήσατε, όμως, στα καίρια ερωτήματα τα οποία υποβάλαμε.

Από την άλλη μεριά, ο ΥΠΕΞ σπατάλησε μόνο μια πρόταση, τονίζοντας απλώς ότι εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του.

Αλίμονο! Για όνομα του Θεού! Είναι δυνατόν να γίνεται αυτό το πράγμα;

Με τόσες υφιστάμενες πρεσβείες του Υπουργείου του, σε όλες τις χώρες μέσω των οποίων διέρχεται αυτό το καινούριο, το νέο Οριάν Εξπρές δεν ενδιαφερόταν; Αυτή είναι η λειτουργία της σημερινής Κυβέρνησης.

Και η νέα, όμως, «θαλάσσια Εγνατία» δεν μπορεί να υλοποιηθεί με ευθύνη του αρμοδίου Υπουργείου.

Ας ελπίσουμε να ακούσει ο νέος Υπουργός τα παράπονά μας τόσο σε αυτό το ζήτημα όσο και στο ζήτημα της Λιμενικής Ακαδημίας, την οποία τορπίλισε ο Υφυπουργός του ευρισκόμενος πριν από τέσσερις-πέντε μέρες στον Έβρο. Αυτό σημαίνει εύρυθμη λειτουργία σε όλα».

Σημείωση elthraki.gr: Ρωτούμε λοιπόν ξανά. Καταλάβατε για ποιο πράγμα μιλούμε; Ο Έβρος βλέπει τα τραίνα να περνούν από δίπλα του, και εμείς περιμένουμε να κάνουμε προκοπή. Για τα χρυσωρυχεία διαδήλωσε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ε. Λαμπάκης. Για το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δεν έγινε, καμιά διαδήλωση, καμιά κινητοποίηση για την ευαισθητοποίηση των πολιτών από την αποθετική ζημία που υφίσταται η τοπική οικονομία. Κατά τα άλλα περιμένουμε προκοπή φτιάχνοντας πεζοδρόμους, ποδηλατοδρόμους, κόκκινα αγάλματα και άλλα τέτοια αδιαφόρετα. Πότε άραγε θα αρθούμε στο ύψος και των δικών μας ευθυνών; Σ Κ.

 

[ΠΗΓΗ: https://elthraki.gr/, 16/10/2018]