ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΔΕΘ

Οι πολίτες δεν πείθονται πλέον με τα παχιά λόγια και τις μεγάλες υποσχέσεις των πολιτικών – Η Χώρα μας είναι δεμένη χειροπόδαρα και το Μέλλον Αόρατον

Η ΔΕΘ είναι αναμφίβολα σπουδαία υπόθεση για τη βόρεια Ελλάδα και αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κλειστούν επιχειρηματικές συμφωνίες και να παρουσιαστούν νέα προϊόντα.

Η Έκθεση είναι σαφώς αναβαθμισμένη τα τελευταία χρόνια εξαιτίας και της σημαντικής αύξησης των εξαγωγών.

Πολλές μεγάλες ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανοίγουν τα φτερά τους σε νέες αγορές και βρίσκουν καινούργιους πελάτες.

Τις ημέρες της ΔΕΘ η Θεσσαλονίκη γίνεται ακόμα πιο λαμπερή. υποδεχόμενη χιλιάδες επισκέπτες, ενώ δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις (κυρίως πολιτιστικές) τη μετατρέπουν σε κοσμοπολίτικο κέντρο όλων των Βαλκανίων.

Αυτή η σπουδαία Έκθεση, που κινεί ένα ολόκληρο οικονομικό σύστημα, είναι άδικο να επισκιάζεται από τις επισκέψεις των αρχηγών των κομμάτων και τις γνωστές ανούσιες συνήθως συνεντεύξεις Τύπου.

Όπως άδικο είναι να τη συνδέουμε με την ακατάσχετη παροχολογία που κυρίως τα τελευταία χρόνια έγινε ανέκδοτο!

Φέτος θα παιχτεί η ίδια θεατρική παράσταση σε ακόμα πιο δραματικούς τόνους επειδή βρισκόμαστε σε μακρά προεκλογική περίοδο. Όμως τα ψέματα δεν πείθουν πια κανέναν.

Ειδικά τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, που συνέδεσε τη Θεσσαλονίκη με τις πιο λαϊκίστικες υποσχέσεις της μνημονιακής εποχής. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το περιβόητο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» που πήγε περίπατο για να εφαρμοστούν ακριβώς τα αντίθετα από όσα προέβλεπε;

Οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη ξυπνούν πολύ άσχημες μνήμες στον ελληνικό λαό και ο κ. Τσίπρας δεν πρέπει να το ξεχνά.

Πόσο μάλλον που φέτος θα βρεθεί αντιμέτωπος και με τις εθνικά επικίνδυνες επιλογές του στο Σκοπιανό και τη συμφωνία της ντροπής που υπέγραψε στις Πρέσπες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός, γνωρίζοντας ότι ο χρόνος του τελειώνει, θα προσπαθήσει να… τα δώσει όλα.

Θα θυμηθεί παλιές υποσχέσεις, θα ρίξει πυροτεχνήματα και θα στήσει προεκλογικό σόου άνευ προηγουμένου. Όμως αυτή τη φορά ελάχιστοι θα «τσιμπήσουν».

Το έργο είναι γνωστό και ο ελληνικός λαός το είδε και από την καλή και από την ανάποδη.

Όσα κι αν τάξει ο κ. Τσίπρας, δεν αρκούν γιατί έχει χάσει την αξιοπιστία του προ πολλού. Τα ψέματά του τα πλήρωσαν οι Έλληνες πολύ ακριβά και θα τα πληρώνουν για πολλά χρόνια ακόμα.

Ούτε ο κ. Μητσοτάκης όμως πρέπει να τρέφει αυταπάτες ότι οι εξαγγελίες του θα γίνουν πιστευτές και θα φέρουν εκλογικά οφέλη.

Ο κόσμος δεν πείθεται από παχιά λόγια, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η χώρα είναι δεμένη χειροπόδαρα εξαιτίας των υψηλότατων πλεονασμάτων που πρέπει να πετυχαίνει.

Τα περιθώρια είναι ελάχιστα και οι δυνατότητες ελιγμών πολύ περιορισμένες. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρότι δηλώνει πως είναι εναντίον της παροχολογίας, έχει ήδη υποσχεθεί μια σειρά από μέτρα που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορεί να εφαρμόσει: μείωση εισφορών, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, ΦΠΑ 11% στην εστίαση, σημαντικές φοροελαφρύνσεις.

Επίσης, παρά τη «θηλιά» των δανειστών, δεσμεύεται προσωπικά (!) για 120.000 νέες θέσεις εργασίας. 4% ανάπτυξη ετησίως και αύξηση εξαγωγών 10% κάθε χρόνο.

Σχεδόν όλα τα έχει υποσχεθεί, λοιπόν. Πού να ήταν και… υπέρ της παροχολογίας, θα ξεπερνούσε και τον Τσίπρα.

Πώς θα πετύχει όλα τα παραπάνω; Άγνωστο… Ακόμα περιμένουμε. να μας πει.

Ας αφήσουν λοιπόν οι πολιτικοί αρχηγοί τα παχιά λόγια που εξοργίζουν περισσότερο τον κόσμο.

Ας δείξουν καλύτερα ότι είναι προσγειωμένοι στην πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε.

Η έρευνα της Metron Analysis που κατέγραψε ότι το 90% των πολιτών δεν έχει καμία ελπίδα ότι θα τελειώσει η λιτότητα είναι άκρως ενδεικτική.

Ποιον πάνε να παραμυθιάσουν πάλι λοιπόν και μάλιστα με. κόλπα της δεκαετίας του ’80;

Για εντελώς… χάννους μας έχουν;

[ΠΗΓΗ: https://elthraki.gr/, του Δημήτρη Ριζούλη, 8/9/2018]