ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ

Δεν του άρεσε του κου Σαράντη Δημητριάδη η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, με τίτλο: «Οι Ορυκτές Πρώτες Ύλες ως Βασικός Μοχλός Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία», στα πλαίσια της 83ης ΔΕΘ.

Η προφανής αιτία είναι πως ήταν μια εκδήλωση υπέρ της ανάπτυξης, και ο κος Δημητριάδης με την παρέα του είναι –ως γνωστόν–, υποστηρικτές της ακραίας αποανάπτυξης.

Από εκεί και πέρα ως… «κακιά πεθερά», άρχισε να κακολογεί έναν -έναν τους συμμετέχοντες επιστήμονες στην συζήτηση, βρίσκοντας σε καθέναν μεμπτά σημεία… Μήπως ζήλεψε που δεν βρισκόταν κι αυτό ς εκεί; (αλλά τι να βρεθεί να κάνει; Να επιχειρηματολογεί κατά της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου;;;). Δεν του ξέφυγε κανένας: Πασπαλιάρης, Αρβανιτίδης, Μέλφος, Μανιάτης, δέχτηκαν αδιακρίτως τα πυρά του Ομότιμου.

Μετά το κατηγορητήριο, ακολούθησε και… μάθημα ηθικής, για το πόσο κακό πράγμα είναι η καπιταλιστική εξόρυξη για το περιβάλλον, με τα γνωστά επιχειρήματα και την επίσης γνωστή έλλειψη προτάσεων για το πως θα συνεχίσει να ζει η κοινωνία αν σταματήσουν οι εξορύξεις…

Παρατηρώ μια συνεχιζόμενη εμμονή στις αναρτήσεις του κου Δημητριάδη κατά των πολυεθνικών που έχουν έρθει να εκμεταλλευτούν τον ορυκτό μας πλούτο… Ακριβώς δηλαδή τη θέση του ΚΚΕ… Και κάνω και πάλι την γνωστή ερώτηση στην οποία ποτέ δεν πήρα απάντηση: Αν τα Μεταλλεία Κασσάνδρας τα λειτουργούσε το Ελληνικό Δημόσιο (λέμε τώρα…) θα υπήρχε κανένα πρόβλημα;;;

Τελικά, δεν μπορώ ακόμα –μετ΄ατόσα χρόνια–,ν αμπω στο μυαλό του Ομότιμου… Ένας πρώην καθηγητής γεωλογίας τάσσει τον εαυτό του στην μάχη κατά των εξορύξεων όπου και όπως αν γίνονται αυτές… Δηλαδή κάτι σαν ένας δασοπόνος να αντιτίθεται στην –ορθολογική– εκμετάλλευση δασών… Ή ένας γεωπόνος εναντίον της καλλιέργειας της γης…

Και μία παράκληση. Διάβασα κα την αναφορά σας στον Ελύτη: «Κατά τον Ελύτη: “αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι. Που σημαίνει πως με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις”. Κατά τους Ιππότες της Μεταλλευτικής Στρόγγυλης Τραπέζης δεν χρειάζονται ελιές, αμπέλια και καράβια για να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα. Μόνο χρυσός, βισμούθιο, κοβάλτιο και σπάνιες γαίες, όσο πιο σπάνιες γίνεται»!!!

Επειδή ο Ελύτης δεν σας έχει φταίξει σε τίποτα, (δεν ήταν υπέρ της εξόρυξης αν θυμάμαι), παρακαλώ μην του επιφυλάσσετε τέτοιου είδους μεταχείριση, εμπλέκοντάς τον στην μπουρδολογία σας… Είναι σχεδόν ιεροσυλία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.