ΠΟΛΛΑ ΤΑ «ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΕΤΩΠΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ»…

Πότε-πότε, όταν θέλω να διασκεδάσω λίγο, διαβάζω και αυτές τις αριστερίστικες φυλλάδες των 800-900 φύλλων πανελλήνιας κυκλοφορίας, για να επιβεβαιώσω απλώς πως υπάρχουν ακόμη “αντικαπιταλιστές αριστεροί” και μάλιστα «ζουν ανάμεσά μας»…

Έτσι διάβασα στο ΠΡΙΝ, την … «Εφημερίδα της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής αριστεράς», (που κάθε φορά που το διαβάζω δακρύζω από τα γέλια, διότι ασυναίσθητα πιάνω τον εαυτό μου να αναρωτιέται ποια είναι η καπιταλιστική κομμουνιστική αριστερά»), μια συνέντευξη του Ζήση Κλεισιάρη.

Ο σύντροφος Κλεισιάρης είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με την παράταξη «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά». Στις –καθόλου στημένες– ερωτήσεις του συντρόφου στρατευμένου δημοσιογράφου του ΠΡΙΝ απαντάει αγωνιστικά ο αγωνιστής Κλεισιάρης, ο οποίος μας προϊδεάζει για έναν θερμό Σεπτέμβρη σε απάντηση της φιέστας που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΘ.

Μοιραία έρχεται και η ερώτηση που όλοι περιμέναμε:

Δημοσιογράφος: «Αυτή η πολιτική έχει βάλει στο στόχαστρο και το φυσικό πλούτο στην Κ. Μακεδονία, πυροδοτώντας σημαντικούς αγώνες, όπως στις Σκουριές. Σε ποια φάση βρίσκονται σήμερα;»

Κλεισιάρης: «Ο αγώνας συνεχίζεται στη ΒΑ Χαλκιδική και όχι μόνο. Η δράση της Ελντοράντο μπορεί να στηρίζεται από την «κωλοτούμπα» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά οι καταστροφικές επιπτώσεις δεν επιτρέπουν υποχώρηση. Εξάλλου οι μαζικές διώξεις ζητάνε επείγουσα δράση και αλληλεγγύη. Τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά. Έχουμε τη μάχη των κατοίκων ενάντια αγωγό ΤΑΠ και τις συνέπειες από τη διέλευσή του, όπου η Κίνηση Πολιτών Σερρών έχει πρωτοπόρο ρόλο, ενώ οι αγωνιστές στην Καβάλα αντιμετωπίζουν διώξεις. Τις κινητοποιήσεις ενάντια στις ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο, όπου η κερδοσκοπία αγνοεί βάναυσα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. […].»

Καταλάβαμε σύντροφε… Όχι σε όλα…

Όχι στην εξόρυξη, όχι στον ΤΑΠ, όχι στις ανεμογεννήτριες…

Για να καταλάβω, πως θα ζήσουμε χωρίς ορυκτά, χωρίς φυσικό αέριο, χωρίς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας; Όχι για το όχι; Επιστροφή στη λίθινη εποχή;

Καλά που είστε λίγοι, σύντροφε… Και γραφικοί…