«ΆΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ» ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

«Άστραψε και βρόντηξε» κατά των πολιτικών στο σημερινό του κήρυγμα από την Τρίπολη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος.

Ο Αρκάς Ιεράρχης με αφορμή δηλώσεις πολιτικών για το ότι η Εκκλησία δεν θα πρέπει να έχει λόγο στα της Πατρίδος, αλλά ούτε και για το θέμα της Μακεδονίας εξέφρασε την δρυμεία αντίθεσή του.

Αναφέρθηκε στην προσφορά και τη θυσία Εθνομαρτύρων Αρχιερέων κατά την διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνος και μάλιστα των Εθνοϊερομαρτύρων Γερμανού του Καραβαγγέλη, Μητροπολίτου Καστορίας και Αιμιλιανού Μητροπολίτου Γρεβενών, ως και του από Δράμας Αγίου Μητροπολίτου Σμύρνης Χρυσοστόμου του Ιερομάρτυρος, που κατακρεουργήθηκε κατά την κατάληψη και το κάψιμο της Σμύρνης από τους Τούρκους.

Απευθυνόμενος δε προς τους Άρχοντες του τόπου είπε: «Η εξουσία σας πηγάζει από τον Θεό και επικυρώνεται από τον λαό, είναι δε πρόσκαιρη. Όσο για τους Εθνοϊερομάρτυρες της Μακεδονίας τους απεσταλμένους από το μαρτυρικό Φανάρι, τη Μεγάλη Εκκλησία, πώς να το κάνουμε, δεν ήταν πολιτικοί, ήσαν κληρικοί που βάψανε το ράσο τους με αίμα», χάριν της Πατρίδος!

Τέλος, υπενθύμισε στους άρχοντες ότι θα έρθει η ώρα που θα λογοδοτήσουν στον λαό για τις πράξεις τους.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο εδώ:

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/, 22/7/2018]