ΑΝΙΚΑΝΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Μία μικρή βόλτα στον παραδοσιακό οικισμό,της Αρναίας, είναι αρκετή για να καταλάβεις τη διαφορετικότητα της

περιοχής. Πανέμορφα πλακόστρωτα, όμορφες αυλές, αναπαλαιωμένες κατοικίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της Αρναίας  

Περπατώντας μέσα στα στενά σοκάκια της, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ακολουθήσει κάποια από τις χαραγμένες διαδρομές, με στόχο την ευκολότερη γνωριμία με τον αρχιτεκτονικό πλούτο του οικισμού.

Όλα αυτά που με κόπο κάποιοι έκαναν έρχονται να αμαυρώσουν τα εγκαταλειμμένα κτίρια, ανάμεσα τους συμπεριλαμβάνονται τόσο εγκαταλελειμμένα κτίρια όσο και κτίρια που ανήκουν στο Δήμο όπως και το ΙΚΑ Αρναίας.

Εικόνες εγκατάλειψης παρουσιάζει το στολίδι της Αρναίας: το κτίριο που φιλοξενούσε το ΙΚΑ, αρχίζει να παρουσιάζει τα πρώτα σημάδια φθορών!

Το κτίριο βρίσκεται στο κέντρο της Αρναίας και μάλιστα βρίσκεται ανάμεσα στα σχολεία θέτοντας σε καθημερινό κίνδυνο μαθητές και περαστικούς από τους σοφάδες και τα γυμνά καλώδια που υπάρχουν περιμετρικά του κτιρίου.

Ένα τεράστιο κτίριο στο κέντρο της Αρναίας που θα μπορούσε να στεγάσει πολλές υπηρεσίες λύνοντας πολλά οικονομικά προβλήματα καθώς και προβλήματα προσβασιμότητας με μια δημοτική Αρχή να σαμποτάρει όλο αυτό το θέμα…

Για ακόμη μια φορά η ανικανότητα της δημοτικής αρχής  επιμένει να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της  Αρναίας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ:

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/, 30/6/2018]