ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩΣΑΝ – Η “ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣΕΙ?

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με αφορμή την “Συμφωνία των Πρεσπών” επιχειρεί να φτιάξει ένα αυτοδιοικητικό μέτωπο σ΄ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα κατά αυτής της συμφωνίας.

Για το λόγο αυτό ο κ. Τζιτζικώστας μέσω συνέντευξης τύπου κάλεσε σε κοινή συνεδρίαση την προσεχή Τετάρτη 27 Ιουνίου το περιφεριακό συμβούλιο της ΠΚΜ μαζί με τα δημοτικά συμβούλια των 38 δήμων της περιφέρειας, αλλά και παρουσία των περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων της Δυτικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όπως και των φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι σε λίγες μέρες θα μάθουμε ποια είναι η επίσημη θέση του δήμου Αριστοτέλη για την ονοματοδοσία “Βόρεια Μακεδονία” των Σκοπίων, εκτός απροόπτου. Πιθανώς, θα ακούσουμε και την άποψη του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου, την οποία μέχρι σήμερα δεν την έχουμε ακούσει.

Τι θα κάνει ο Γιώργος Ζουμπάς; Θα στηρίξει το μέτωπο κατά της συμφωνίας, που πάει να φτιάξει ο Αποστολος Τζιτζικώστας, το οποίο προφανώς θα έχει και την στήριξη του αντιπεριφεριάρχη Χαλκιδικής,  ή ο εκτελών χρέη δημάρχου Αριστοτέλη θα στοιχηθεί πίσω από την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή δόθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο από την Κατερίνα Ιγγλέζη μετά και την εμφάνιση της στις Πρέσπες;

Έχουν τεράστιο ενδιαφέρον τα αποκαλυπτήρια των απόψεων Ζουμπά και Γιώργου, καθώς είναι γνωστός ο antigold συνασπισμός που έχουν από κοινού οικοδομήσει κατά της επένδυσης χαλκού – χρυσού στην ΒΑ Χαλκιδική, παρά του γεγονότος ότι ανήκουν ιδεολογικά σε αντίθετες πολιτικές παρατάξεις.  

Το απέδειξαν άλλωστε και στο πρόσφατο αναπτυξιακό συνέδριο που έγινε στην Θεσσαλονίκη, όπου αφιέρωσαν μεγάλο κομμάτι των τοποθετήσεων τους στους προβληματισμούς που αισθάνονται αλλά και στις λύσεις που πρέπει να αναζητηθούν για να μην προχωρήσει η μεταλλευτική επένδυση.

Άραγε η “συμφωνία των Πρεσπών” θα προκαλέσει τριγμούς στον δικό τους συνασπισμό, ή θεωρείται ήσσονος σημασίας υπόθεση για να χαλάσει την πολύ καλή πολιτική σχέση που έχουν τα τελευταία 4 χρόνια οι δυο τους με επίκεντρο τις Σκουριές;

Ίδωμεν…

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.com, 22/6/2018]