ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κου ΖΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ…

Περίσσευαν τα… χαμόγελα στη συνάντηση στο δημαρχείο του Δήμου Αριστοτέλη.

Τη δέσμευση ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα του έργου του λιμένα της Ουρανούπολης Χαλκιδικής, έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη διάρκεια της ομιλίας του, την Τρίτη, στα εγκαίνια του νέου Λιμενικού Φυλακίου στην Τρυπητή.

Άμεση ενημέρωση για τις καθυστερήσεις που παρουσιάζει το έργο στο Λιμάνι της Ουρανούπολης είχε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος επισκέφτηκε το δήμο Αριστοτέλη για να εγκαινιάσει  το Λιμενικό Φυλάκιο Τρυπητής.

Σε σύντομη σύσκεψη που είχε στο γραφείο του δημάρχου Αριστοτέλη Γιώργου Ζουμπά, ο Υπουργός διαπίστωσε από τα λεγόμενα των τοπικών αρχών ότι το λιμάνι της Ουρανούπολης παρουσιάζει τρομερές καθυστερήσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προ του Άθω περιοχή. Αμέσως μάλιστα κάλεσε τηλεφωνικά στο Υπουργείο και συνομίλησε με τους αρμόδιους των λιμενικών έργων, όπως επίσης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Υπουργός απαίτησε να δρομολογηθούν λύσεις και δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθεί προσωπικά την εξέλιξη του έργου.

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες εκτός από το δήμαρχο Γιώργο Ζουμπά, ο αντιδήμαρχος Αργύρης Τσακνής, ο αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Γιώργος, ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Γιάννης Δουλάκης, και η βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη. Την αναλυτική πληροφόρηση στον Υπουργό παρείχε ο δήμαρχος κ. Ζουμπάς που έθιξε εξαρχής το θέμα και έτυχε άμεσης ανταπόκρισης από τον Υπουργό.

Το έργο κατασκευής του λιμένα παραμένει ανολοκλήρωτο τα τελευταία δέκα χρόνια και ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του ώστε άμεσα να συνεχιστούν οι εργασίες και να εκσυγχρονιστεί το λιμάνι της Ουρανούπολης. «Βρισκόμαστε σε μια απλή, αλλά πολύ όμορφη τελετή για ένα μικρό έργο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας ότι, «ένα μικρό έργο σε μια περιοχή, μπορεί σε εθνικό μέγεθος να είναι μικρό, αλλά για την περιοχή αυτή είναι πάρα πολύ σημαντικό».

«Μόλις έφτασα στο δημαρχείο, είχα επαφές (…) θέλω να κάνω μία δέσμευση ότι θα ασχοληθώ προσωπικά με το θέμα γιατί ξέρετε, πολλές φορές έρχεται ένα θέμα και λες δεν έχω λεφτά και εδώ βρήκαμε τα λεφτά, έχουμε τα λεφτά και δεν μπορούμε να ξεμπλοκάρουμε το έργο από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας (…) το έργο έμπλεξε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και είχαμε το αποτέλεσμα να ξεκινήσει η ιστορία το 2008 και να είμαστε στο 2018. Ό,τι και να πούμε ο καθένας μας, μεταθέτοντας τις ευθύνες από εδώ και εκεί, άλλος λίγο λιγότεροι και άλλος περισσότεροι δεν θα πάρουμε μέτρα να μετρήσουμε τις ευθύνες. Εκεί που θα κριθούμε είναι η αποτελεσματικότητά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε: «Θέλω λοιπόν να σας διαβεβαιώσω όλους εδώ ότι θα ξανάρθω μέσα στο 2018 εδώ σ’ αυτόν τον τόπο, δεσμεύομαι. Είναι γνωστό ότι όταν δεσμεύομαι για κάτι, έμαθα να το τηρώ».

Τόνισε, δε, ότι, «πράγματι και χθες και σήμερα το μόνο ‘ρεφρέν’ που ακούω είναι το λιμάνι της Ουρανούπολης. Είναι ντροπή για όλους μας γιατί από εκεί περνάνε ένα εκατομμύριο άνθρωποι για να πάνε στο Άγιο Όρος και αυτό το ποσοστό θα αυξάνει και το λιμάνι αυτό δεν είναι ότι είναι κρίσιμο γι’ αυτό το σημείο της ακτοπλοΐας, αλλά είναι και ενδεχομένως και επικίνδυνο».

Εν τω μεταξύ, μιλώντας νωρίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM» ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι, «εμείς με αγωνία στρεφόμαστε παντού και λέμε ότι πρέπει να τελειώσει αυτό το έργο, με δεδομένο το γεγονός ότι τέσσερις στους πέντε ταξιδιώτες που περνούν από την Ουρανούπολη είναι από το εξωτερικό».

Στα εγκαίνια του Λιμενικού Φυλακίου Τρυπητής παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Ιερισσού, Αγ. Όρους και Αρδαμερίου, Θεόκλητος, η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Αικατερίνη Ιγγλέζη και ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος. Από τα παραλειπόμενα της συνάντησης σημειώνουμε την ατάκα που είπε ο μητροπολίτης Ιερισσού, Αγ. Όρους και Αρδαμερίου, Θεόκλητος προς τον Υπουργό, αναφερόμενος στην πολύχρονη καθυστέρηση του έργου: «Παράβρασε κε Υπουργέ!»…

[ΠΗΓΗ: http://www.xalkidikipolitiki.gr/, http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr/, 16/5/2018]