ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΦΥΛΑΚΙΟΥ ΤΡΥΠΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΤΕΝΤΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Τελικά, όπως στην απλή ζωή, έτσι και στην πολιτική ζωή, οι μικρές γιορτές και οι ανάλογες χαρές, που απορρέουν είναι οι πλέον εκείνες που μένουν χαραγμένες ανεξίτηλα στην μνήμη των πολιτικών σε σχέση πάντα με τις μεγάλες φιέστες και τα πανηγύρια που στήνονταν κυρίως στην προμνημονιακή Ελλάδα.

Έτσι πρέπει να ένιωσαν όσοι παρευρέθηκαν χθες στον εγκαινιασμό του Λιμενικού Φυλακίου Τρυπητής και δεν ήταν λίγοι. Αδιάψευστη μάρτυρας η… τέντα που στήθηκε για να προστατέψει τους επίσημους από τον ήλιο ή μια ξαφνική μπόρα και η οποία πρέπει να ήταν ίδια σε μήκος, αν όχι, μεγαλύτερη από τον οικίσκο του φυλακίου που εγκαινιάστηκε.

Άξιος μνείας ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουπλής ο οποίος σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους πολιτικούς τοπικούς παράγοντες ήταν ο μόνος που μίλησε για “μια απλή όσο και όμορφη τελετή για ένα μικρό έργο” και ο μόνος επίσης που βρήκε το θάρρος να μιλήσει για τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος απέναντι στην τοπική κοινωνία για το στοιχειωμένο έργο του λιμένα της Ουρανούπολης.

Ίσως βέβαια ρόλο σ’ αυτή την παραδοχή έπαιξε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον κ. Κουρουπλή τον παρακάλεσε να καταβάλει προσωπικά κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που έχουν καταστήσει το έργο “παραβρασμένο” όπως του είπε χαρακτηριστικά, αποσπώντας τις σχετικές δεσμεύεις από τον υπουργό.

Εμείς από την πλευρά μας, θα ευχηθούμε οι υποσχέσεις του κ. Κουρουπλή να πιάσουν τόπο όπως και οι ευχές που του έδωσε ο Μητροπολίτης και να φτάσουμε στο σημείο στα εγκαίνια του λιμένα της Ουρανούπολης η τέντα που θα στηθεί να φτάσει μέχρι την Αμμουλιανή, μέσω πλωτής εξέδρας!

Ίσως τότε να δικαιολογείται μια τόσο μεγάλη σε μήκος τέντα για να χωρέσει την χαρά επίσημων και ανεπίσημων προσώπων…

 

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, από halkidikinews.gr, 16/5/2018]