ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ «ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Αδιανόητο θεσμικό  προηγούμενο δημιουργεί  η απαλλαγή Καμμένου

Αρναία 21.3.2018

Έπειτα από ποινική δίωξη που του  ασκήθηκε αυτεπάγγελτα, μετά από παραγγελία του κ. προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, και   κατόπιν απόφασης άρσης της βουλευτικής ασυλίας του, την οποία αποφάσισε η Βουλή των Ελλήνων, ο Καμμένος παραπέμφθηκε τελικά να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος  για πρόκληση των πολιτών σε διάπραξη εγκλήματος. Οι παραπάνω, όπως και σχεδόν σύσσωμος ο πολιτικός και πνευματικός κόσμος της χώρας, ατυχώς, δεν μπόρεσαν να ερμηνεύσουν ορθά τις δηλώσεις του και, προφανώς, στερούμενοι της αίσθησης του χιούμορ, δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν ούτε και  το αστείο του πράγματος.

Έτσι  την 19.3.2018, παρουσιάστηκε    στο Γ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Παρουσιάστηκε ο ίδιος προσωπικά, με πολυπληθή συνοδεία υπουργών, βουλευτών και στελεχών του κόμματός του,   για να δικαστεί ως κατηγορούμενος για πρόκληση των πολιτών σε διάπραξη εγκλήματος με την αλήστου μνήμης δημόσια προτροπή του «λιντσάρετε τον Πάχτα, πρέπει να μην μπορεί να κυκλοφορήσει, είμαι μαζί σας».

Αυτονόητα η προτροπή για λυντσάρισμα ενός ανθρώπου αποτελεί την πιο απεχθή έκφραση ενός αρρωστημένου πολιτικού λαϊκισμού, στο όνομα του οποίου στοιχειώδεις κανόνες  νομιμότητας και δημοκρατικής λειτουργίας περιφρονούνται και καταπατώνται δημόσια. Ο Καμμένος έκανε αυτό ακριβώς. Με εξαιρετικά απάνθρωπο τρόπο παρακίνησε το αγριεμένο πλήθος να προχωρήσει ουσιαστικά και στην φυσική εξόντωση του Χρήστου Πάχτα.

Με αφορμή πολιτικές ιδεοληψίες και σκοπιμότητες για την επένδυση μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στις Σκουριές Χαλκιδικής, ως Δήμαρχος Αριστοτέλη, ήταν εύκολος στόχος για πολιτικές αντιπαραθέσεις. Το μόνο του παράπτωμα ήταν ότι έτυχε να είναι υπερψηφισμένος Δήμαρχος της περιοχής την περίοδο 2010-2014 και υπέρμαχος της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, με την αξιοποίηση του συνόλου των πλουτοπαραγωγικών πόρων της.

Η συγκεκριμένη  υπόθεση όμως δημιούργησε  τεράστιο προβληματισμό και θα έπρεπε  να οδηγήσει σε πολιτική απομόνωση και βαρύτατη τιμωρία του Καμμένου. Στην Ελλάδα των μνημονίων και της δυστυχίας του ελληνικού λαού, οι πολιτικοί βρέθηκαν, δικαίως ή αδίκως, στο στόχαστρο της λαϊκής οργής. Κάθε χρήστης του διαδικτύου έχει την άνεση να βρίζει ή να κατηγορεί τους πολιτικούς, τον κάθε απλό πολίτη  ή ακόμη όπως πρόσφατα, με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες, και ανώτατους δικαστικούς, ως κλέφτες, πουλημένους, δολοφόνους, χωρίς να δίνει σημασία για τις συνέπειες των ανυποστήρικτων κατηγοριών, για τα πρόσωπα που βάλλονται και τις οικογένειές τους.

Η Πολιτεία είναι ανήμπορη να αντιδράσει στα φαινόμενα αυτά. Κάποιοι πολιτικοί όμως, που επιθυμούν να εμφανίζονται καλύτεροι και τιμιότεροι από τους άλλους, επιλέγουν, προκειμένου να σώσουν την πολιτική τους καριέρα, να  απαξιώνουν τους συναδέλφους τους, να τους δίνουν βορά στο αγριεμένο πλήθος και αυτοί να εμφανίζονται ως σταυροφόροι της πολιτικής κάθαρσης και εκκαθάρισης των δήθεν διεφθαρμένων αντιπάλων τους και συνάμα ως προστάτες του χειμαζόμενου λαού. Ο Καμένος έκανε αυτό ακριβώς και μάλιστα με εξαιρετικά απάνθρωπο τρόπο, επεδίωξε όχι μόνον την ηθική,  αλλά παρακίνησε το αγριεμένο πλήθος να προχωρήσει και στην φυσική εξόντωση του Χρήστου Πάχτα.

Ο δήμαρχος στοχοποιείται πλέον ως δολοφόνος των συμπολιτών του και των παιδιών τους, αφού τον εμφανίζει να ποτίζει με αρσενικό τους συμπολίτες του και τις οικογένειές τους. Δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα για επαναφορά στην κανονική ζωή για τον Χρήστο Πάχτα. Κάθε χώρος που κινείται,  κάθε απλή εκδήλωση κοινωνικής ζωής που συμμετέχει, μπορεί να είναι και τόπος φυσικής του εξόντωσης, αφού είναι δολοφόνος και η κατηγορία αυτή δεν προέρχεται από τον ανώνυμο υβριστή και αγανακτισμένο χρήστη του διαδικτύου, αλλά από τα πλέον επίσημα χείλη, του Υπουργού Άμυνας, του επί σειρά ετών βουλευτή, του Αρχηγού κόμματος ΑΝ.ΕΛ., του Καμμένου.

Η αντίστοιχη  μήνυση του συκοφάντη  Καμμένου κατά του δημάρχου  Χρήστου Πάχτα για τις ίδιες βαριές κατηγορίες, του αρσενικού που ποτίζει τους συμπολίτες του, τίθεται στο αρχείο  από τη Δικαιοσύνη ως αβάσιμη και αυθαίρετη καταλήγοντας ότι ο δήμαρχος εκτέλεσε το καθήκον του στο ακέραιο.

Ο  Καμμένος όχι μόνον τον αποκαλεί δολοφόνο, αλλά προτρέπει τους πολίτες να πάρουν εκδίκηση και να τον λιντσάρουν, όπου τον βρίσκουν, τους καλεί να τον δολοφονήσουν.  Προτρέπει στην εξόντωση του Χρήστου Πάχτα, γνωρίζοντας ήδη την έκρυθμη κατάστασή στον Δήμο Αριστοτέλη.

Εμπρησμοί αυτοκινήτων, ακόμη και του δημάρχου, καταστροφές περιουσιών εργαζομένων στα μεταλλεία, τραυματισμοί αστυνομικών, εμπρησμοί κτιρίων, ακόμα και του Δημαρχείου και του Αστυνομικού Τμήματος της Ιερισσού,  βόμβες μολότωφ παντού. Οι δήθεν υπερασπιστές της επένδυσης πρέπει πάση θυσία να εξοντωθούν.

Τα παραπάνω λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τον αρμόδιο Εισαγγελέα και ασκεί ποινική δίωξη εναντίον του Καμμένου για την παρακίνηση των πολιτών σε διάπραξη πλημμελημάτων.

Αύριο, είναι βέβαιο ότι επόμενα θύματα ζωής θα είναι πολιτικοί, κληρικοί, δικαστικοί, απλοί άνθρωποι, όλοι όσοι μπορούν να εξυπηρετήσουν τον άκρατο πολιτικό λαϊκισμό που χρησιμοποιεί την ικανοποίηση της μάζας, η οποία επιζητά δικαίωση για την δυστυχία που βιώνει, ακόμη και με αίμα.

Τα παραπάνω δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, ούτε νομικά τερτίπια, γιατί είναι βγαλμένα μέσα από την ζωή, ως διδάγματα κοινής πείρας, και έπρεπε να οδηγήσουν στην παραδειγματική τιμωρία και στην πολιτική απομόνωση  του συκοφάντη Καμμένου, που δεν δίστασε να προτρέψει τους πολίτες να λιντσάρουν τον εκλεγμένο δήμαρχο Αριστοτέλη, αδιαφορώντας, αν οι ψεύτικες κατηγορίες του θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον Χρήστο Πάχτα, ακόμη και στο θάνατο.

Ο Καμμένος παρουσιάστηκε  αμετανόητος. Ισχυρίστηκε ότι δεν εννοούσε αυτό που όλοι καταλάβανε και καταδικάσανε.

Παρά την έντονη κατακραυγή που η προτροπή του αυτή τότε προκάλεσε στο σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου της χώρας.

Παρά τη σκληρή καταγγελία σε βάρος του από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος που ανέφερε ότι  «… τέτοιου είδους νοοτροπίες και συμπεριφορές είναι ακραίες και επικίνδυνες, καλλιεργούν και υποθάλπουν τη βία και οδηγούν την κοινωνία στη λογική της ζούγκλας…».

Παρά την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ότι: «…το κάλεσμά του σε πολίτες της Χαλκιδικής να λιντσάρουν το δήμαρχο Αριστοτέλη δεν απέχει από τις πρακτικές που ήδη εφαρμόζουν οι επικεφαλής του νεοναζιστικού μορφώματος. Τέτοια παιχνίδια κοινωνικού διχασμού και βίας δεν αντέχει ο Τόπος!».

Παρά το δημόσιο χαρακτηρισμό της προτροπής του «για λιντσάρισμα του εκλεγμένου Δημάρχου  Χρήστου Πάχτα», ως «απαράδεκτης» και «φασίζουσας» από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. καλώντας «όλα τα κόμματα να καταδικάσουν αυτές τις συμπεριφορές».

Παρά τη δημόσια ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ. ότι: «Οι προτροπές του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για λιντσάρισμα εκλεγμένου δημάρχου αποτελούν άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των φαινομένων βίας. Δυστυχώς ο κ. Καμμένος έρχεται να προστεθεί στους πολιτικούς εκείνους που θεωρούν ότι με τη βία και τους προπηλακισμούς μπορεί να δοθεί λύση στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Η ρητορική του κ. Καμμένου είναι επικίνδυνη».

Παρά τη με αριθμό 4916/2017 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς που έκρινε την ύπαρξη ποινικού αδικήματος και επιδίκασε χρηματική ικανοποίηση της ηθικής βλάβης, λόγω αυτού ακριβώς του ποινικού αδικήματος που διεπράχθη.

Εμφάνισε ως μάρτυρα υπεράσπισής του τον υπόδικο Απόστολο Παπαγεωργίου. Αυτόν τον ίδιο που δηλώνει δημόσια για την καταδρομική επίθεση στις Σκουριές την 17.2.2013 ότι «…Δεν ήταν προβοκάτσια. Πολύ απλά από τη θεωρία περάσαμε στην πράξη, στην επανάσταση», ότι  «Όταν υπήρχε γεωτρύπανο σε μας, πηγαίναμε και το καίγαμε. Δεν δούλεψε γεωτρύπανο σε μας, όλα τα κάψαμε και τα ανατινάξαμε», ότι «όταν χρειαστεί, θα παλέψω και με τρόπο παράνομο», ότι δεν τον ενδιαφέρει «αν σκοτωθούν παιδιά, αν ανοίξουν κεφάλια, αν μπούνε άνθρωποι στη φυλακή, γιατί …γράφεται ιστορία». Αυτόν τον ίδιο που απειλεί ανοιχτά ή παρακινεί σε πράξεις κατά της ζωής του Δημάρχου, δηλώνοντας δημόσια και ενώπιον τηλεοπτικών σταθμών «…ο Χρήστος Πάχτας ο οποίος δυστυχώς είναι ακόμη εν ζωή…».

Μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης  παραχωρήθηκε στον Καμμένο χώρος και δημόσιο βήμα για να εξαπολύσει  νέες απίστευτες ύβρεις και συκοφαντίες, για τις οποίες σύντομα θα κληθεί να λογοδοτήσει.

Εμείς θέλουμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας παραγωγικής Ελλάδας. Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη για να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης, να κρατήσει τα παιδιά της στη γενέτειρα γη και να ζήσει καλύτερες μέρες. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο, σεβόμενοι τους νόμους της πολιτείας, τις αποφάσεις του ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, τους συμπολίτες μας και τον τόπο που ζούμε και εργαζόμαστε.

Παραδίδουμε τον Καμμένο και τις μεθόδους του στην κρίση του ελληνικού λαού.

Απευθυνόμαστε, τις αμέσως επόμενες ημέρες, στην Ελληνική Δικαιοσύνη, για να λογοδοτήσει για τις νέες αθλιότητες που εξαπέλυσε.

Αναμένουμε από τον ίδιο να ζητήσει  την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για να δικαστεί ως υβριστής και  συκοφάντης.

Ο επικεφαλής της παράταξης – Χρήστος Αστ. Πάχτας