ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΑΡΑΝΤΗΣ… ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ «ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ»!

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια συνταγή «θεωρίας συνομωσίας» από τον μάστερ-σεφ του είδους, Σαράντη-ομότιμο-Δημητριάδη…

Τα υλικά είναι απλά, εκεί που έγκειται το μυστικό είναι η τεχνικές της μίξης τους, η οποία τελειοποιείται βεβαίως με την εμπειρία..

Κατ’ αρχάς παίρνουμε μια αναπόδεικτη υπόθεση, όπως για παράδειγμα την κάτωθι:

«[…] πολύ πριν την παρέμβαση Σταθάκη και την παραπομπή σε Διαιτησία, υπήρξαν απόλυτα τεκμηριωμένες αποδείξεις πως η μεταλλουργική μέθοδος που πρότεινε η εταιρεία για να εφαρμοστεί στην Μονάδα της στο Στρατώνι όχι μόνο δεν ήταν περιβαλλοντικά ασφαλής, αλλά θα συνιστούσε και μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία αν ποτέ εφαρμοζόταν». !!!

Προσέξτε τις λεπτομέρειες στην διατύπωση: «υπήρξαν απόλυτα τεκμηριωμένες αποδείξεις»(!!!). Πρόκειται για τη γνωστή τεχνική του «Όπως είναι γνωστό…» ή «Όπως όλοι γνωρίζουμε…» που προηγείται μιας εντελώς ανυπόστατης και αναπόδεικτης υπόθεσης τύπου «Είναι γνωστό πως η εξόρυξη είναι καταστροφική για την ΒΑ Χαλκιδική»… Πόσες φορές δεν το έχουμε ακούσει;

Στη συνέχει παίρνουμε μια διαστρεβλωμένη είδηση, μια προπαγανδιστική θεωρία ακόμα και μια εν γνώση μας ψευδή δήλωση… Για παράδειγμα:

«[…] η ίδια η εταιρεία, κυρίως η μητρική της Eldorado Gold, ομολόγησε πως τροποποιεί μονομερώς το παραγωγικό της πλάνο στη Χαλκιδική και αποβλέπει στην παραγωγή ως τελικών προϊόντων στη χώρα μας όχι πλέον καθαρών μετάλλων (χαλκού, χρυσού και αργύρου) αλλά μεταλλευτικών συμπυκνωμάτων που θα αποστέλλονται στο εξωτερικό προς ανάκτηση εκεί των εμπεριεχόμενων σ’ αυτά καθαρών μετάλλων.» !!!

Πόσα χρόνια παλεύει η εταιρεία να στήσει επιτέλους αυτή τη ρημάδα τη μεταλλουργία στην Χαλκιδική; Είναι δυνατό ν να κατηγορείται πως θέλει να εξάγει τα συμπυκνώματα εκτός; Και ποιά είναι η μονομερής τροποποίηση του παραγωγικού πλάνου στη Χαλκιδική; Που το είδαν αυτό; Μήπως εννοούν τη βελτίωση της μεθόδου αφύγρανσης των τελμάτων; Καιρός είναι να το ακούσουμε κι αυτό !

Στη συνέχεια, με μεγάλη προσοχή και αργά-αργά, συνθέτουμε την αναπόδεικτη υπόθεση με τη ψευδή δήλωση και φτάνουμε σταδιακά στη θεωρία συνομωσίας… Όπως για παράδειγμα στην παρακάτω:

«[…] Τότε ακριβώς έγινε η αντικατάσταση του Σκουρλέτη από τον Σταθάκη στο ΥΠΕΝ και πολύ σύντομα μετά από αυτό, αφού μεσολάβησαν συναντήσεις και συνεννοήσεις του κ. Σταθάκη με τον CEO της Eldorado Gold συνομολογήθηκε η προσφυγή στη διαδικασία της Διαιτησίας».!!!

Δηλαδή ο Σταθάκης μπήκε στη θέση του Σκουρλέτη για να διευκολύνει την εταιρεία!!! Έχουμε ακούσει και ακούσει μπουρδολογίες, αλλά τέτοιου βεληνεκούς… σπάνια. Κάτι είχε ειπωθεί παλαιότερα στο antigold Παρατηρητήριο σχετικό, αλλά τώρα επανέρχεται «τεκμηριωμένο», από τον μάστερ-σεφ Σαράντη…

Ή ακόμα ένα παράδειγμα, επιτυχημένης συνταγής «θεωρίας συνομωσίας», είναι η κάτωθι:

«[…] Είναι πολύ δύσκολο να μην καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα πως εδώ υπήρξε μεθόδευση ώστε να βρεθεί ένας κάποιος δρόμος διαφυγής της εταιρείας πριν από την οριστική γνωμάτευση του ΣτΕ πως η σύμβαση έχει παραβιασθεί μονομερώς από εκείνη, μέσω μιας, οπωσδήποτε αμφιβόλου εγκυρότητας και νομιμότητας, ευνοϊκής για την εταιρεία προηγούμενης απόφασης της Διαιτησίας»…!

Δηλαδή η διαιτησία, η οποία παρεμπιπτόντως στην καλύτερη και ευνοϊκότερη περίπτωση θα πάει την επένδυση πίσω σχεδόν ένα χρόνο, στήθηκε για το «καλό» της εταιρείας… (Εντάξει… Μήπως απευθύνεται ο σεφ αποκλειστικά στους αναγνώστες του Παρατηρητηρίου;)

Να σημειώσουμε πως μια επιτυχημένη «θεωρία συνομωσίας» σερβίρεται με antigold αλαλαγμούς και σκίσιμο των (antigold) ιματίων…

Αυτή ήταν η σημερινή συνταγή, για λεπτομέρειες και υλικά στο antigoldgr.org/blog