ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ «ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ»!

Μια ακόμη ρωγμή εμφανίστηκε στην κυβέρνηση. Μετά την υπόθεση της Ράνιας Αντωνοπούλου, την τροπολογία για την Τήνο, η κυβερνητική πτέρυγα των Οικολόγων ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει τις τέσσερις κυρώσεις με τις οποίες η χώρα εκχωρεί τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων της περιοχής του Ιονίου πελάγους καταγγέλλοντας ξεπούλημα εθνικής περιουσίας.

Συγκεκριμένα, ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς μιλώντας στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής  ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με την εκχώρηση των φυσικών πόρων της χώρας και διευκρίνισε ότι η άποψή του εκφράζει και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη. Εξέφρασε, δε, την πρόθεσή του να καταψηφίσει το σχέδιο νόμου όταν έρθει στην Ολομέλεια, εφόσον φυσικά λάβει χώρα ονομαστική ψηφοφορία.

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να αφαιρούμε πόρους από τις επόμενες γενιές» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δημαράς για να προσθέσει σε άλλο σημείο «και από μακροοικονομική άποψη τους πορους υδρογονανθράκων θα έπρεπε να τους κρατήσουμε απόθεμα για την περίοδο που θα λιγοστέψουν τα διαθέσιμα των άλλων περιοχών. Είναι λάθος αυτό που γίνεται. Εμείς θα το καταψηφίσουμε και στην Ολομέλεια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αμφισβητούμε την συνεργασία με την κυβέρνησή ούτε ότι αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας».

Τα τέσσερα νομοσχέδια αφορούν:

  • «Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών “Total E&P Greece B.V”, “Edison International S.p.A.” και “Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία” για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια Περιοχή 2, Ιόνιο Πέλαγος».
  • «Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη χερσαία περιοχή “Άρτα-Πρέβεζα”».
  • «Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εταιρείας ENERGEAN OIL & GAS – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη χερσαία περιοχή “Αιτωλοακαρνανία”».
  • «Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη χερσαία περιοχή “Βορειοδυτική Πελοπόννησος”».

ΣΧΌΛΙΟ ΤΟΥ politesaristoteli.blogspot: Η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης γι΄αυτό το λόγο και φυσικά προς εμπέδωση θα επαναλάβουμε το σκεπτικό του κ. Δημαρά:

«και από μακροοικονομική άποψη τους πόρους υδρογονανθράκων θα έπρεπε να τους κρατήσουμε απόθεμα για την περίοδο που θα λιγοστέψουν τα διαθέσιμα των άλλων περιοχών. Είναι λάθος αυτό που γίνεται. Εμείς θα το καταψηφίσουμε και στην Ολομέλεια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αμφισβητούμε την συνεργασία με την κυβέρνησή ούτε ότι αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας».

Πέρα από την ύπαρξη μακροοικονομικής άποψης στην πτέρυγα των οικολόγων του κοινοβουλίου, και την ασύλληπτη λογική “καταψηφίζω αλλά δεν αποσύρω την εμπιστοσύνη μου στην κυβέρνηση” αναρωτιόμαστε αν η επαφή με την τρέχουσα πραγματικότητα τους έχει εγκαταλείψει οριστικά και αμετάκλητα.

Την αφρόκρεμα νέων επιστημόνων γεωλόγων, χημικών, μηχανικών που φεύγουν άρον άρον από την Ελλάδα, επειδή δεν βλέπουν καμία προοπτική να συνδεθούν οι γνώσεις τους με την παραγωγική διαδικασία δεν την βλέπουν οι Οικολόγοι;

Αυτοί οι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα, κανονικά δεν συνιστούν Εθνικό κεφάλαιο για την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας; Ή λόγω των ιδεολογικών εμμονών των οικολόγων, αν θέλει να μείνει την Ελλάδα ένας γεωλόγος, για παράδειγμα, θα πρέπει να μάθει να καλλιεργεί και παρασκευάζει κλωστική κάνναβη, για να συμβαδίσει με το πνεύμα τους;

Νομίζουμε ότι έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο ανοχής σε τέτοιου είδους… μακροοικονομικές απόψεις. Οι καιροί ου μενετοί…

[Φωτό από www.energy-pedia.com]

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, από  www.liberal.gr, του Αλέξανδρου Διαμάντη, 28/2/2018]