ARIKAS STRIKES BACK… (Επί το ελληνικότερον, Ο ΑΡΙΚΑΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ!!!)

Ο εξ Αμβούργου ορμώμενος Δρ Κυριάκος Αρίκας, με τον τίτλο «υφηγητής Ινστιτούτου Ορυκτολογίας–Πετρογραφίας του Πανεπιστημίου Αμβούργου», επανέρχεται δριμύτερος και σε μία «επιστημονική» ανάρτηση 3.343 (!) λέξεων, και αραδιάζει για ακόμα μια φορά τα επιστημονικοφανή επιχειρήματα τα οποία επαναλαμβάνει εδώ και χρόνια.

Μη έχοντας καμία σχέση με τη σύγχρονη μεταλλουργία και μεταλλειολογία, προσπαθεί με εικασίες να αποδείξει πως «Παραπληροφορεί η Ελληνικός Χρυσός για το αρσενικό στην Ολυμπιάδα», όπως αναφέρει και η μακροσκελής ανάρτηση με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η παράφρων διαχείριση του αρσενικού στην προτεινόμενη μεταλλουργία συμπυκνωμάτων “πυριτών” στη ΒΑ Χαλκιδική και η παραπληροφόρηση της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός”». (Πολύ μας άρεσε το «παράφρων διαχείριση», θα το χρησιμοποιούμε κι εμείς…).

Όπως φαντάζεστε, δεν θα κάτσουμε να αναλύσουμε την επιχειρηματολογία Αρίκα… Ούτε να την αντικρούσουμε… Εξ’ άλλου δεν λέει και τίποτα καινούργιο… «Το Αρσενικό εκείνο, το Αρσενικό το άλλο, το Αρσενικό μπλα-μπλα…». Τα ίδια και τα ίδια.

Φοβερό το επιχείρημα πως τα ποσοστά αρσενικού φτάνουν το 20% (!!!) «από υπολογισμούς της παρούσας εισήγησης και του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων»… Αυτό, το να εμφανίζει σαν αξιόπιστη πηγή τον εαυτό του, μόνο το Παρατηρητήριο το εφαρμόζει…

Επόμενο φοβερό επιχείρημα πως η μετατροπή αρσενικού σε κρυσταλλικό σκοροδίτη υπό συνθήκες συνεχούς και μαζικής παραγωγής είναι μια αμφιλεγόμενη μέθοδος, άρα –σύμφωνα και με πειράματα του ίδιου του Αρίκα–, θα διοχετεύεται στο περιβάλλον ένα άκρως επικίνδυνο υλικό με περιεκτικότητα σε αρσενικό πάνω από 30% (!!!).

Βεβαίως ο Τόλης κατάλαβε πως κανένας σοβαρός άνθρωπος, ούτε ακόμα και οι πιστοί antigold αναγνώστες του Παρατηρητηρίου δεν θα καθόντουσαν να διαβάσουν τους παραλογισμούς του Αρίκα, και έφτιαξε μια πιο… light έκδοση της ανάρτησης, μόνο με 665 λέξεις, ώστε να έχει πιθανότητες να τη διαβάσει κάποιος…

Όσον αφορά το δικό μας σχόλιο, θα προτείναμε στον εξ Αμβούργου ορμώμενο υφηγητή να ξεκινήσει μια δεύτερη καριέρα σαν συγγραφέας σεναρίων επιστημονικής φαντασίας… Ποτέ δεν είναι αργά… (Εξ’ άλλου, τόσα χρόνια υφηγητής… Δεν βαρέθηκε; Πότε θα προλάβει κι αυτός να γίνει Ομότιμος;;;)