#SKOURIES 2014: ΟΤΑΝ Η ΕΡΤ3 ΜΕΤΕΔΙΔΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΠΙ ΩΡΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ΗΤΑΝ “ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ” (!!!..???)

Πολλές δικαιολογίες ακούστηκαν τα τελευταία 24ωρα για το τηλεοπτικό μαύρο που έριξαν όλα τα κανάλια στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Ακούσαμε ότι η κρατική τηλεόραση για παράδειγμα δεν συνηθίζει να μεταδίδει συλλαλητήρια ζωντανά (!!!), ενώ από την πλευρά των ιδιωτικών καναλιών έγινε λόγος ακόμη και για δημοσιογραφική υποτίμηση του γεγονότος…

Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά που ακούστηκαν συνιστούν μάλλον υποτίμηση της νοημοσύνης όλων ημών μηδενός εξαιρουμένου. Και άντε τα ιδιωτικά κανάλια πολλές φορές έχουν δώσει κακά δείγματα γραφής ως προς την ανύπαρκτη ή την επιλεκτική δεοντολογία τους.

Η κρατική τηλεόραση που την πληρώνουν όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες πως μπόρεσε να αποσιωπήσει ένα τέτοιο γεγονός; Ιδίως το τρίτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης, που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη και στου οποίου σχεδόν το κατώφλι συγκεντρώθηκαν 500.000 λαού;

Θα σταθούμε λίγο παραπάνω στην ΕΡΤ 3, καθώς όταν κακώς έπεσε το μαύρο στις οθόνες όλων μας τον Ιούνιο του 2013, οι εργαζόμενοι της αγωνίστηκαν, όπως έλεγαν τότε, για μια ανοιχτή και δημόσια τηλεόραση προς όλους τους πολίτες χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις. Τουλάχιστον αυτό επαναλάμβαναν συνέχεια και με κάθε ευκαιρία προβολής των κινητοποιήσεων τους.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό θυμόμαστε στα τέλη του Σεπτέμβριο του 2014 να μεταδίδουν από την Ιερισσό επί πεντέμισι ώρες μια συναυλία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού!!!

Μια εβδομάδα αργότερα το σκηνικό αυτό επαναλήφθηκε, καθώς μεταδόθηκε από το Στρατόπεδο του Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη μια αντίστοιχη συναυλία, πάλι ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην ΒΑ Χαλκιδική, η οποία διήρκεσε κάτι λιγότερο από 5 ώρες…

Γι αυτές τις μεταδόσεις ακούσαμε και διαβάσαμε ενθουσιώδεις αναφορές που ήθελαν την ΕΡΤ3 και τους απολυμένους εργαζόμενους της συμπαραστάτες“στη νίκη της κοινωνίας και της δημοκρατίας”, μόνο και μόνο επειδή τις συναυλίες τις παρακολούθησαν μερικές χιλιάδες κόσμου, οι οποίοι επικοινωνιακά “χρεώθηκαν” και ιδεολογική ταύτιση με τους antigold, και όχι ταύτιση με τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν και οποίοι ομολογουμένως ήταν και παραμένουν τα μεγαλύτερα ονόματα του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού.

Ω γέγονε, γέγονε… Από εδώ και πέρα θα καταφέρει η κρατική τηλεόραση να σεβαστεί τον μεγάλο εργοδότη της, που είναι ο από πολλές απόψεις δοκιμαζόμενος Ελληνικός λαός;

Οι προκλήσεις – προσκλήσεις είναι μπροστά μας και θα είναι πολλές. Παρόλο που η μέχρι τώρα στάση της κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας δεν πείθει για κάτι καλύτερο, ας το ελπίσουμε. Κάποιες φορές γίνονται και θαύματα.

Σχόλιο μπλογκ: Προφανώς μια antigold συναυλία με μερικές εκατοντάδες εμμονικούς, άλλους τόσους μπαχαλάκηδες και υπερδιπλάσιους τζαμπατζήδες, είναι πιο σημαντική για μερικούς από ένα συλλαλητήριο (ανεξαρτήτως θέματος) στο οποίο συμμετείχαν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 24/1/2018]